Yenka: Ένα ενδιαφέρον εργαλείο μοντελοποίησης και παρουσιάσεων

Δημοσιεύτηκε από Constantinos


Το Yenka είναι μια εκπαιδευτική εφαρμογή η οποία συμπεριλαμβάνει μια σειρά εργαλείων μοντελοποίησης (modelling tools). Δημιουργεί δηλαδη μια πλατφόρμα, με την οποία μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει 3D έργα μοντελοποίησης για πειραματισμό η εκπαιδευτικό σκοπό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δηλαδή και σε whiteboards, για πλήρεις παρουσιάσεις σε σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κάθε λογής παρουσίαση.

-Κάποιες από τις χρήσεις που έχει, τόσο με έτοιμα διαδραστικά μοντέλα, όσο και για τη δημιουργία κάποιου δικού σας, είναι αυτές:



Και ένα απλό παράδειγμα, είναι πως μπορείτε να δημιουργήσετε 3D απεικονίσεις για κάποια χορογραφία (ICT and Computing) η οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Περιλαμβάνει κάποια έτοιμα μοντέλα, μπορεί να διαβάσει και τυχόν άλλα που έχετε η να δημιουργήσετε τα δικά σας.

-Η οικιακή του χρήση είναι δωρεάν, ενώ για εκπαιδευτικούς λόγους, πρέπει να πάρετε κάποια άδεια χρήσης του.

Είναι διαθεσιμο για Linux, Windows και OSX.

-Για να το εγκαταστήσετε, μόλις το κατεβάσετε, κάντε διπλό κλικ επάνω του, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του, θα σας δείχνει την εξέλιξη της σ’ ένα τερματικό (ίσως χρειαστεί, να πατήσετε κάποιες φορές το y η Enter):



Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε αποδοχή της άδειας χρήσης του (για οικιακή χρήση):



Γενικότερα η όλη διαδικασία εγκατάστασης του, ενδέχεται να κρατήσει για παραπάνω από 3-4 λεπτά για πολλούς.

-Μόλις τελειώσει η πλήρης εγκατάσταση, το Yenka είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε, είτε για επεξεργασίας κάποιου δικού σας μοντέλου, είτε για τη δημιουργία νέου, μέσω κάποιων έτοιμων που διαθέτει η να δημιουργήσετε κάποιο εντελώς νέο, με τη χρήση των εργαλείων του.

Μόλις το ανοίξετε, επιλέξτε την οικιακή χρήση, ώστε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα:



Λήψη     Ιστοσελίδα


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου