Θεαματική Σύνοδος Αφροδίτης, Δία και Σελήνης Το Σ/Κύριακο

 Εάν τύχει να κοιτάξετε τον νυχτερινό ουρανό αυτό το σαββατοκύριακο , θα βρεθείτε μπροστά σε μια αστρική έκπληξη. Το Σάββατο (25/2) και ξανά την Κυριακή (26/2), η Αφροδίτη, ο Δίας και η Σελήνη θα συναντηθούν, δημιουργώντας ένα λαμπερό θέαμα στον νυχτερινό ουρανό.

Ο Δίας και η Αφροδίτη σταδιακά συγκλίνουν στον ουρανό δυτικά και αυτό το σαββατοκύριακο, η αυξητική ημισέλινος θα τους συναντήσει, σε μια σύνοδο που θα είναι ορατή στο νυχτερινό φώς. Το Σάββατο, η Σελήνη θα εμφανιστεί κοντύτερα στην Αφροδίτη και την Κυραική κοντύτερα στον Δία.

Για να δείτε το θέαμα, δεν χρειάζεται να έχετε τηλεσκόπιο, απλά θα χρειαστείτε καθαρή θέα στον δυτικό ορίζοντα. Αν παρατηρήσετε και τις δύο νύχτες, θα έχετε την σπάνια ευκαιρία να δείτε πόσο πολύ κινείται η Σελήνη επειδή οι πλανήτες θα φωτίζουν την πορεία της. Αν κοιτάξετε στην πάνω αριστερή πλευρά της ημισελήνου , θα παρατηρήσετε το υπόλοιπο της Σελήνης να φωτίζετε από το φως της Γης. Αν έχετε κιάλια ή τηλεσκόπιο θα μπορέσετε να δείτε ακόμη και κρατήρες στη 'σκοτεινή πλευρά' της Σελήνης.

Όταν η Σελήνη αποχωρίσει από την περιοχή , ο Δίας και η Αφροδίτη θα συνεχίσουν να πλησιάζουν. Το μεσοδιάστημα ανάμεσα τους θα φτάσει τις 10 μοίρες στο τέλος Φεβρουαρίου μέχρι να συναντηθούν στις 3 μοίρες (στο εγγύτερο σημείο) στα μέσα Μαρτίου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που περιγράφει το φαινόμενο. (Μετά το 1:04)

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου