Νέα τεχνολογία επιτρέπει στους τετραπληγικούς να μετακινούν το ηλεκτρικό καρότσι τους με τη γλώσσα



Μία εκπληκτική εφεύρεση του Georgia Institute of Technology, έρχεται να δώσει μεγάλη βοήθεια στους τετραπληγικούς συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να διαχειρίζονται μόνοι τους το ηλεκτρικό αναπηρικό καρότσι με κινήσεις της γλώσσας.



Το Tongue Drive System αποτελείται από ένα ειδικό “μασελάκι” που τοποθετείται στο στόμα του χρήστη και περιλαμβάνει αισθητήρες για την αναγνώριση των κινήσεων της γλώσσας (χάριν στον μικρό μαγνήτη που επίσης τοποθετείται στο κέντρο της), και τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου.

Τα ερεθίσματα που λαμβάνουν οι μαγνητικοί αισθητήρες αποστέλλονται σε μια iDevice (iPhone, iPad, iPod Touch), η οποία με τη σειρά της βρίσκεται συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό καρότσι και πραγματοποιεί τις εντολές του χρήστη μέσω ειδικής εφαρμογής, λειτουργώντας ως joystick.

Σύμφωνα με τον βοηθό καθηγητή Maysam Ghovanloo,
“Τοποθετώντας τους αισθητήρες μέσα στο στόμα, δημιουργήσαμε το Tongue Drive System με αυξημένη μηχανική σταθερότητα και άνεση που το κάνουν να περνά σχεδόν απαρατήρητο. Η οδοντική συσκευή προσαρμόζεται σφιχτά γύρω από τα δόντια με κλείστρα από οδοντιατρικό κερί, για να μην υπάρχουν ενοχλήσεις.

Κατά την πραγματοποίηση των δοκιμών, οι χρήστες έμαθαν το σύστημα και μετακινούσαν τον κέρσορα πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν εμπόδια και συγκρούσεις. Περιμένουμε ακόμα καλύτερη αποτελέσματα στο μέλλον, για να χρησιμοποιηθεί το Tongue Drive System σε καθημερινή βάση”

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου