Οι ειδικοί προειδοποιούν για εξάπλωση ασθενειών ή πρόκληση μαζικών ατυχημάτων στη διάρκεια παγκόσμιων γεγονότων


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ειδικοί της Δημόσιας Υγείας με αφορμή τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2012 αναφέροντας πως οι μαζικές εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις, όπως ένα τέτοιου μεγέθους γεγονός, μπορεί να αποτελέσει την “μήτρα” για ασθένειες από όλο τον κόσμο...

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, τόσο για το φιλοξενών έθνος, όσο και για τους ταξιδιώτες και τουρίστες, όταν επιστρέψουν στις χώρες τους, αναφέρει το BBC.
Παράλληλα, οι ειδικοί της Δημόσιας Υγείας σημειώνουν πως υπάρχουν πολλά ακόμη σημαντικά θέματα, που προκύπτουν όταν οι αρχές μιας χώρας καλούνται να διαχειριστούν πλήθη κόσμου.

Μια αντίστοιχη έκθεση δημοσιεύεται στο περιοδικό υγείας Lancet, όπου σημειώνεται ότι όταν ένα πλήθος ατόμων συγκεντρώνονται μαζικά κάπου, πάντα υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών.
Στο συγκεκριμένο περιοδικό, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο East Anglia, κ. Ibrahim Abubakar αναφέρει ότι υπάρχουν από τη μια πλευρά οι κίνδυνοι για ασθένειες από την φιλοξενούσα χώρα και από την άλλη από τις χώρες προέλευσης των αθλητών και επισκεπτών.
Σύμφωνα με μια έκθεση, αυξημένος αριθμός πτήσεων και η εξάπλωση ασθενειών μπορεί ενδεχομένως “να έχουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, την ασφάλεια και την οικονομική δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο”.
Το περιοδικό επίσης, σημειώνει ότι σε τέτοιου είδους μαζικές εκδηλώσεις, εκτός από τον κίνδυνο ασθενειών, υπάρχει αντίστοιχα ο κίνδυνος μεγάλων ατυχημάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά τον θάνατο 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό 500, στη διάρκεια της “παρέλασης της αγάπης” το καλοκαίρι του 2010, στο Βερολίνο.

Πιο καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Υγείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, καθηγητής Brian McCloskey που είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπήρξε ποτέ φαινόμενο διάδοσης ασθένειας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων”.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου