Ο Flash Player γίνεται Peper και μόνο για τον Chrome

Δημοσιεύτηκε από Alina Bunnerous
Όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα η Adobe, σταματάει στην ουσια την υποστήριξη του Flash για Linux και θα παρέχει ενημερώσεις για ακομα πέντε χρόνια. Στη πράξη αυτό σημαίνει πως η επόμενη έκδοση του 11.2, θα μετονομαστεί σε Peper και θα είναι διαθέσιμη μόνο για τον Chrome browser της Google.

Μέσω ενός API, θα είναι απ’ ευθείας ενσωματωμένο στον Chrome και έτσι δεν θα απαιτείται πλέον ξεχωριστή λήψη του και διαθεσιμο για όλες τις πλατφόρμες και αρχιτεκτονικές που υποστηρίζει ο Chrome. Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα από την Adobe.

Από την άλλη πλευρά η Mozilla, για τον Firefox, απορρίπτει αυτή τη λυση του Peper και όπως φαίνεται θα στραφεί σε άλλες λύσεις, όπως το Gnash η το Lightspark τ’ οποίο δείχνει να είναι το πιο πιθανό.

Γενικότερα, όπως έχουμε πει και παλιότερα, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας, ήδη έχουμε μπει στον αστερισμό της HTML5 και αν μη τι άλλο, ακόμα και στη χείριστη των περιπτώσεων, μέσα στα επόμενα χρόνια η τεχνολογία θα έχει ξεπεράσει εντελώς το flash.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου