Ψάρια που "περπατούν"

Χρησιμοποιεί τα πτερύγια του για να περπατήσει μάλλον, παρά για να κολυμπήσει!!
  Αυτό είναι ένα ροζ handfish και ανήκει στην οικογένεια handfish, που έχει πέντε γένη και δεκατέσσερα είδη. Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένα νέο είδος, που καταγράφηκε σε μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη της οικογένειας.
Τα είδη αυτά είναι γνωστά για τον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο δίνουν ώθηση στο σώμα τους, "περπατώντας" μέσα στο νερό.
Τα ψάρια αυτά, 50 εκατομμύρια χρόνια πριν, βρίσκονταν σε όλους τους ωκεανούς της Γης. Σήμερα βρίσκονται μόνο στα παράκτια ύδατα της Νότιας Αυστραλίας και στην Τασμανία. Είναι εξαιρετικά ευάλωτα στις περιβαλλοντικές μεταβολές-εισαγόμενα είδη, ρύπανση, αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας.
Το κόκκινο handfish χαρακτηρίζεται ως ευάλωτο είδος στην Αυστραλία.
Το Ziebell handfish, που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω, συνήθως έχει κίτρινα πτερύγια, που μπορεί όμως να είναι και μωβ. Βρίσκεται σε μικρούς, απομονωμένους πληθυσμούς στην Τανζανία.
Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης τα έχει χαρακτηρίσει ως "κρισίμως απειλούμενα", που σημαίνει ότι κινδυνεύουν άμεσα να εξαλειφθούν από το φυσικό τους περιβάλλον.
 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου