Ελεύθερο internet? Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε?
Το τελευταίο διάστημα, οι τακτικοί αναγνώστες μας, θα έχετε παρατηρήσει,πως κρατάμε μια επιθετική στάση που ίσως μερικές φορές ξεφεύγει από τα κοινότυπα.

Βλέπετε οι εποχές που ζούμε είναι τέτοιες που όλα μπλέκονται σαν ένα γαιτανάκι και είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Κοιτάξτε γύρω σας, δείτε τι γίνεται στη χώρα μας, τι γίνεται στην Ευρώπη, τι γίνεται στην Αμερική.

Και μιλάμε φυσικά για όλα όσα δε λένε τα φερέφωνα ΜΜΕ. Μειώσεις μισθών και βιοτικού επιπέδου, στερήσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πρόσχημα της ασφάλειας και δυνάμεις καταστολής με αυξημένες αρμοδιότητες που είναι κραυγαλέο πως ξεπερνούν τα όρια.

Το που θα καταλήξει όλο αυτό δε ξέρω, μα αυτό που βλέπω, είναι πως αν μη τι άλλο οι Έλληνες είμαστε λαός που διψάει για μάθηση. Καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, για να μάθουμε τι θα γίνει μετά.

Πολιτικοί τραπεζίτες, αφεντικά πολυεθνικών μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, μα εμείς δεν ασχολούμαστε. Δίνουμε τη μάχη της καλύτερης ατάκας στο Twitter, διαβάζουμε το κάθε βλαμμένο που πιστεύει πως οι νόμοι καταστολής που εφαρμόζονται στο διαδίκτυο (και φυσικά συν τω χρόνω θα επεκταθούν και στη καθημερινότητα μας) και οι διαμαρτυρίες που κάνουν οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι μόνο για να ανεβεί επισκεψιμοτητα σε σελιδες.

Μέσα σ’ ένα διαδίκτυο που καθημερινά ευτελίζεται με αναπαραγωγή ειδήσεων των ΜΜΕ, όλα έρχονται και δένουν “λογικά” στο μυαλό του κοσμάκη.
Δε ξέρω, ίσως σε λίγο θα πουλάν και στα ράφια των σούπερ-μάρκετ κονσερβαρισμένες ιδέες, για να μη σκεφτόμαστε καν, αφου αυτό βλάπτει τα συμφέροντα (όχι τα δικά μας, των καθημερινών ανθρώπων, προφανώς).

Όπως φαίνεται οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο μικρός είναι ο κόσμος μας. Πως αυτό που ονομάζουν παγκοσμιοποίηση είναι εδώ. Και όσο εύηχη και αν ακουγεται αυτή η λέξη, μόνο το ευ (καλό), λείπει από τα όσα φέρνει στη πράξη.

Το να κάνει μια εταιρεία (Vodafone), παρακολουθήσεις (για λογαριασμό ποιων?), είναι μια χαρά και υπάρχει ατιμωρησία και απόρρητο.
Το να πας ν’ αγοράσεις μια κάρτα sim, ανώνυμα, όμως δεν γίνεται. Πρέπει να δόσεις τα στοιχεία σου.

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Παρακολουθούμαστε παντού. Τραπεζικές συναλλαγές (cashcard), επικοινωνίες, αστυνομευόμαστε και σε εποχές ευνομούμενης δημοκρατίας, επανέρχονται νόμοι απαγόρευσης σε συγκεκριμένα μέρη της πρωτεύουσας (μπροστά από τη Βουλή) άκρως φασιστικοί. Απαγορεύεται σ’ εκείνο το σημειο να είναι πάνω από δυο άνθρωποι μαζί και αν συμβεί έχουν δικαίωμα τα αστυνομικά όργανα που εκτελούν χρέη πραιτοριανής φρουράς, να συλλάβουν.

Παρακολουθούμαστε δικτυακά, από τον μεγαλύτερο ρουφιάνο όλων των εποχών, το Facebook και πια ούτε τα προσχήματα δεν κρατούνται πως τα ηλεκτρονικά στοιχεία του καθενός μας, είναι ανά πάσα ώρα και στιγμη διαθέσιμα στις υπηρεσιες ασφαλείας και παρακολούθησης.

-Αν πιστεύετε πως όλα είναι εντάξει και όλα τα παραπάνω είναι υπερβολές, σταματήστε την ανάγνωση και αλλάξτε σελιδα και ασχοληθείτε με τα προκάτ γκάλοπ των εξαγορασμένων ΜΜΕ και με την οικογενειοκρατικη πολίτικη των λίγων και εκλεκτών (αλήθεια ο αριθμός των βουλευτών θα μειωθεί σε 200? Ξέρετε πόσο μας στοιχιζει ο καθένας από δαύτους?).

Πριν καποιο διάστημα και συντονισμένα σε Ευρώπη και Αμερική, κατατέθηκαν τα νομοσχέδια SOPA-PIPA-ACTA. Στην Αμερική λόγω των επικείμενων εκλογών οι νόμοι μπήκαν στο συρτάρι. Στην Ευρώπη οι νόμοι καταστολής περνούν από το Ευρωπαικό κοινοβούλιο και πάντα μα πάντα τους υπερψηφίζουν οι άνθρωποι που στείλαμε εκεί, να προασπιστούν τα συμφέροντα μας και τις ατομικές μας ελευθερίες στο φινάλε.

Κάπου ένα 24ωρο κοντεύει να συμπληρωθεί που υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο ACTA. Δε μιλάμε απλά για ένα νομοσχέδιο κοινότυπο. Μιλάμε για επίσημη παρακολούθηση και καταστολή, χωρίς το ελάχιστο δικαίωμα προστασίας μα και πραγματικής ενημέρωσης στον πολίτη, ωστε να καταλάβετε πόσο περίπατο, παν πλέον τα προσωπικά σας δεδομενα και φυσικά δε μιλάμε μόνο για τα ψηφιακά. Μιλάμε για τα πάντα. για τη καθημερινότητα μας.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχισει. Το ACTA ψηφίστηκε από την Ευρώπη σε τελετή που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνία και από τους ευρωβουλευτές αυτών των κρατών:

Austria
Belgium
Bulgaria
Czech Republic
Denmark
Finland
France
Ελλάδα
Hungary
Ireland
Italy
Latvia,
Lithuania
Luxemburg
Malta
Poland
Portugal
Romania
Slovenia
Spain
Sweden
United Kingdom

Λάβετε παράλληλα υπ’ όψι πως το ACTA, έχουν ήδη προσυπογράψει από τη 1η Οκτωβρίου του 2011 οι χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακομα επειδή άργησε να υπογράφει εδώ, είναι γιατί στην αρχή είχε απορριφθεί από μεγάλη μερίδα ευρωβουλευτών, με αποτέλεσμα στη συνεχεια να υπάρξουν άπειρες πιέσεις από τη Γαλλική (κυρίως) κυβέρνηση και τη Γερμανική.

Προσέξτε όμως παραπάνω πως οι Γερμανοί ευρωβουλευτές , ΔΕΝ ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (εκλογές και εκεί, οσονούπω), με την ασφάλεια όμως πως αυτό άπαξ και ψηφιστεί από τους εταίρους, θα μπορεί να εφαρμοστεί παντού στην Ευρώπη.

-Ότι τυχόν κενά αφήνει ο ACTA, θα έρθουν μετά τις Αμερικάνικες εκλογές να τα καλύψουν οι SOPA και PIPA και στη συνεχεια θέμα χρόνου είναι να έρθουν τροποποιημένα και να αποτελέσουν νόμους και στην καθημερινή μας ζωή, σαν συμπλήρωμα του διεθνούς πλέον τρομονομου.

Μη παραξενευτείτε λοιπόν, αν αύριο, μεθαύριο, σε λίγες βδομάδες/μήνες, δείτε ένα διαδίκτυο κλειδωμένο και με άπειρους περιορισμούς. Μη παραξενευτείτε αν ακούτε στις ειδήσεις για φυλακίσεις 40-50 χρόνων ανθρώπων οι οποίοι αντέγραψαν ένα αρχείο και φυλακίσεις 10-20 χρόνων για ανθρώπους που βίασαν και σκότωσαν.

Βλέπετε ο βιασμός και σκοτωμός, δεν κάνουν ζημιά στις τσέπες των πολυεθνικών!

Ξέρετε όμως τι με τρομάζει πιο πολύ? Η απάθεια. H αποχαύνωση. Η έλλειψη αντίδρασης (και μη μου πει κάποιος πως πχ το προηγούμενο καλοκαίρι, είχαμε αντίδραση στο Σύνταγμα. Λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν σε αυτό. Το όλο θέμα είχε γίνει απλά τρεντυ).

Λυπάμαι και φοβάμαι τα όσα θα φέρει το αύριο. Για ολ’ αυτά που κάνουν για εμάς, χωρίς εμάς. Λυπάμαι και θλίβομαι ακομα περισσότερο που μια τεχνολογική σελιδα, αναγκάζεται να παίζει ρόλο αφυπνιστη.
Λυπάμαι για όλα τα παιδιά που θα μεγαλώνουν σε αυτόν τον κόσμο….
Λυπάμαι….


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου