Elephant's Foot: Το πιο ραδιενεργό και θανατηφόρο αντικείμενο στη Γη!

Το «Πόδι Ελέφαντα» είναι το πιο ραδιενεργό και θανατηφόρο αντικείμενο στη Γη, βρίσκεται στα σπλάχνα του Πυρηνικού Σταθμού του Τσερνομπίλ και αρκούν λίγα λεπτά επαφής για να προκαλέσουν αργό και βασανιστικό θάνατο. Χαρακτηρίστηκε και όχι άδικα ως «πυρηνικό τέρας».

Το πυρηνικό ατύχημα του Chernobyl έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Chernobyl. Τον Σεπτέμβριο του 2007 η Ουκρανία ενέκρινε την κατασκευή ενός ατσάλινου κελύφους πάνω από τον αντιδραστήρα σε αντικατάσταση της υπάρχουσας σαρκοφάγου, η οποία κινδυνεύει από κατάρρευση. Μετα το ατύχημα όμως ένα «τέρας» σκορπάει το θάνατο ακόμα και σήμερα ενώ βρίσκεται κρυμμένο στα σπλάχνα του Τσερνομπίλ.

Πρόκειται για το «πόδι του ελέφαντα» μια μάζα από περίπου 200 τόνους λιωμένο πυρηνικό καύσιμο και σκουπίδια που κάηκαν και μορφοποιήθηκαν σε σχήμα που θυμίζει «πόδι ελέφαντα», η μάζα αυτή παραμένει ραδιενεργή και οι επιστήμονες δεν µπορούν να την προσεγγίσουν ακόμη και σήμερα. Το 1986 κατάφεραν να τοποθετήσουν όργανα µέτρησης και κατέγραψαν ως και 10.000 ρεµ ανά ώρα, δηλαδή 2.000 φορές το ετήσιο όριο που συνιστάται στους εργάτες της πυρηνικής βιοµηχανίας.

Όποιος έκανε το μοιραίο λάθος να πλησιάσει το «πόδι ελέφαντα» σε λιγότερο από ένα λεπτό λάμβανε μοιραία δόση ραδιενέργειας. Μόλις 30 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να προκληθεί ζάλη και κόπωση. Στα δυο λεπτά τα κύτταρα αρχίζουν να αιμορραγούν και τα τέσσερα λεπτά οδηγούσαν σε εμετό, διάρροια και πυρετό. Σήμερα, αν και αποδυναμωμένο εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για όποιον βρεθεί κοντά του.

Δείτε το βίντεο: 






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου