La Noche del 10: Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα πηρέ συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο στη Κουβα


Mεγάλος φίλος του αθλητισμού και φίλος με τον κομαντάντε των γηπέδων Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υπήρξε ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Ο Diego Armando Maradona το 2005 για λογαριασμό της τηλεοπτικής του εκπομπής «La Noche del 10» πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο στη Κουβα. Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συζήτηση μεταξύ αυτων των δυο μεγάλων ανδρων.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ επισκέφτηκε την Κούβα πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Φιντέλ Κάστρο. Οι επισκέψεις του στο νησί ήταν αρκετές και πάντα γεμάτες με συμβολικά δώρα για τον Κουβανο ηγέτη, όπως τη φανέλα που φορούσε στο ντεμπούτο του με την Ολντ Μπόις ή την εθνική Αργεντινής με τον αριθμό δέκα και φυσικά ολες υπογεγραμμένες. Επίσης ο Mαραντόνα ταξίδεψε στην Κούβα και τον Ιανουάριο του 2000, όπου υποβλήθηκε σε διαδικασία απεξάρτησης, από τον εθισμό του απο τα ναρκωτικά στη διεθνή κλινική «La Pedrera». 

Ο Φιντέλ Κάστρο αποκάλυψε στη συνέντευξη ότι εχει ανταλλάξει όλα αυτά τα χρόνια πολλες επιστολές με τον Μαραντόνα, όπου διαπίστωνε κοινές απόψεις για την πολιτική και τον αθλητισμό. 
Εκτός από προσωπικός φίλος με τον Κάστρο, ο Μαραντόνα είναι μεγάλος θαυμαστής της κουβανικής επανάστασης, έχοντας μάλιστα τατουάζ το πρόσωπο του Κουβανού ηγέτη στο ένα πόδι, και του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, στο μπράτσο. 

Το ποδόσφαιρο για τον Φιντελ Καστρο ήταν τρόπος ζωής όπως δήλωσε: «Ξεκίνησα να παίζω σε μια αυλή, σε ένα γήπεδο από τσιμέντο, με μία πολύ διαφορετική μπάλα από τις σύγχρονες που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο μου δίδαξε την ικανότητα να αντέχω, μου έδωσε χαρές και ικανοποίηση, βοηθώντας με να βρω το μαχητικό πνεύμα».


Δείτε τη συνέντευξη: 


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου