DBGL: Μ’ ένα κλικ παίξε παλιά κλασσικά παιχνίδια!



Σας αρέσουν τα κλασσικά παιχνιδια?
Σας κάνουν κλικ τίτλοι όπως: Arena, Daggerfall, Doom, Duke Nukem 3D, Dagerfall? Το DosBox είναι κάτι που σας προκαλεί αναμνήσεις και συγκινήσεις? Τότε το DBGL είναι απαραίτητο για το desktop σας!

Αυτό είναι ένα java based graphical frontend για το DosBox που μας δίνει τη δυνατοτητα μ’ ελάχιστες κινησεις να παίξουμε κλασικά παιχνιδια, στο desktop μας. Το πλήρες όνομα του είναι: DOSBox Game Launcher.

Είναι διαθεσιμο για Linux, Windows, OSX και φυσικά απαιτεί openJDK η Java για να τρεξει. Αυτη υπάρχει στ’ αποθετήρια των διανομών σας και η εγκατάσταση της είναι ένα κλικ υπόθεση.


Με το DBGL, μπορειτε φυσικά να τρέξετε όποια αντίστοιχα (DosBox) παιχνιδια έχετε καταχωνιασμένα (αν και απαιτεί λίγο κόπο, ωστε να διαμορφωθούν για το DBGL.

 Εκτός αυτού όμως, έχει και κάποιους τίτλους (σαν τους προαναφερόμενους) τα οποία μπορειτε να παίξετε άμεσα μ’ ελάχιστες κινησεις (δεν τα έχει όλα, λόγω νομικών ζητημάτων και έτσι επικεντρώνεται σε freeware και shareware τίτλους).


-Ελάτε να δούμε πόσο εύκολα, μπορουμε να το εγκαταστήσουμε και να επιλέξουμε όποια παιχνιδια θελουμε:

1. Πρώτα θα το κατεβασετε:

DOWNLOAD

2. Μόλις κατέβει αποσυμπιέστε το (με δεξί κλικ επανω του, έχετε την επιλογή)

3. Κατεβάστε όποιο (η όποια) από τα παιχνιδια θέλετε:
DOWNLOAD DBGL GAMES

4. Ανοίξτε τον αποσυμπιεσμένο φάκελο του DBGL και διπλό κλικ στο αρχείο με τ’ όνομα: dbgl. Στην ερώτηση που θα σας κάνει επιλεξτε: Εκτέλεση (και εκτέλεση από τερματικό να διαλέξετε το ίδιο είναι, απλά μη κλείσετε το τερματικό κατά τη διάρκεια, ελαχιστοποιήστε το).

5. Από το File>Import, μπορειτε να εισάγεται το παιχνιδι η παιχνιδια που κατεβάσατε):



6. Το παιχνιδι που επιλέξατε, θα φορτώσει ταχύτατα, μετ από δυο-τρία Νext που θα πατήσετε:



και τελειώνοντας, σας δίνει και το σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης:



7. Αυτό ήταν, τα παιχνιδια θα φορτώσουν και θα είναι διαθέσιμα:



Μπορείτε να τρέξετε το παιχνιδι από το profile, μ’ ένα κλικ:


Ιστοσελίδα

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου