Πείτε Αντίο Στις VGA Και DVI Θύρες

Οι VGA (Video Graphics Array) και DVI (Digital-Visual Interface) θύρες βίντεο για επιτραπέζιους και laptop υπολογιστές είναι ένα πολύ οικείο θέαμα για τους χρήστες των PC. H θύρα VGA κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1986, ενώ η υποστήριξη της DVI ξεκίνησε πιο πρόσφατα το 1999. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτές οι δύο θύρες θα εξαφανιστούν από τα PC τα επόμενα χρόνια δίνοντας τη σκυτάλη σε πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Πρόσφατη μελέτη προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια τα νέα PC δε θα έχουν VGA ή DVI θύρες.

Η μελέτη ισχυρίζεται ότι η Intel και η AMD θα σταματήσουν την υποστήριξη των θυρών VGA μέχρι το 2015. Η AMD έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα σταματήσει και την υποστήριξη του DVI μέχρι το 2015. Οι κατασκευαστές των PC προφανώς δε θα θελήσουν να προσθέτουν επιπλέον θύρες για VGA ή DVI μετά από αυτή την ημερομηνία καθώς θα αυξάνουν το κόστος των PC χωρίς λόγο.

Ήδη βλέπουμε δύο νέες πιο λεπτές βίντεο θύρες, την HDMI (High-Definition Multimedia Interface) και το DisplayPort, να εμφανίζονται σε νεότερους επιτραπέζιους υπολογιστές και ειδικότερα σε φορητούς υπολογιστές. Φυσικά οι HDMI θύρες είναι το στάνταρ σε όλες τις νέες επίπεδες τηλεοράσεις καθώς επίσης και στα νέα DVD και Blu-ray players. Και οι δύο θύρες αναβαθμίζονται συνεχώς το οποίο θα βοηθήσει στην σταδιακή κατάργηση των VGA και DVI θυρών.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου