Σορίν Ματέι: Η συγκλονιστική ομηρία στην οδό Νιόβης


Η υπόθεση Σορίν Ματέι αποτέλεσε μια από τις πιο πολύκρoτες υποθέσεις ομηρίας που απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη τον Σεπτέμβριο του 1998. Η αποτυχία της επιχείρησης της αστυνομίας και το τραγικό τέλος της ομηρίας.

Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος δραπέτης Σορίν Ματέι τη Τετάρτη 23ης Σεπτεμβρίου 1998 εισέβαλε σε διαμέρισμα στην οδό Νιόβης στα Κάτω Πατήσια στο διαμέρισμα της οικογένειας Γκινάκη θέτοντας υπό καθεστώς ομηρίας τους τέσσερις ενοίκους με την απειλή χειροβομβίδας. Λίγα λεπτά αργότερα τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και ζήτησε να βγει άμεσα στον αέρα. Ο κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων του καναλιού, Νίκος Ευαγγελάτος έκανε τη «συνέντευξη» μαζί του. Έτσι ξεκίνησε μια τηλεοπτική συνομιλία που παρακολουθούσε σε πραγματικό χρόνο όλη η χώρα με κομμένη την ανάσα, αλλά δεν είχε αίσιο τέλος.

Τελικά το ίδιο βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις, πιστεύοντας ότι η χειροβομβίδα είναι ψεύτικη εισέβαλαν στο διαμέρισμα, στην έφοδο συμμετείχε και ο αρχηγός της αστυνομίας. Χαος και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό καθώς ακολούθησε η έκρηξη της χειροβομβίδας.

Η Αμαλία Γκινάκη μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, οι αστυνομικοί σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ο Ματέι αρχικά στον Ερυθρό Σταυρό και λίγο αργότερα στο Γενικό κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή της κοπέλας, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η Αμαλία Γκινάκη έφυγε από τη ζωή μετά από 17 ημέρες νοσηλείας. Ο 27χρονος Σορίν Ματέι απεβίωσε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.


1ο ΜΕΡΟΣ


2ο ΜΕΡΟΣ



3ο ΜΕΡΟΣ

4ο ΜΕΡΟΣ



5ο ΜΕΡΟΣ







Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου