Στην πρέσα κύριες και επικουρικές συντάξεις

Μαραθώνιες είναι οι διαβουλεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου προκειμένου να...
οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 550 εκατ. ευρώ εντός του 2012 και τα οποία εντάσσονται στην συνολική περιστολή δαπανών ύψους 3,3 δισ. ευρώ που ζητά για το τρέχον έτος η τρόικα.

Αυτό βρέθηκε μεταξύ άλλων χθες το βράδυ στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Κουτρουμάνη με τους επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.

«Με μια απλή λέξη αλλάζει όλο το νόημα», δήλωσε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος περιγράφοντας τη διαπραγμάτευση επί του τελικού κειμένου της συμφωνίας που αναμένεται να δοθεί σήμερα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Το ίδιο στέλεχος αποσαφήνισε πως η τρόικα αποδέχθηκε να μην υπάρξει στο πλαίσιο της συζήτησης για την μετενέργεια παρέμβαση στο επίδομα συζύγου κάτι που τέθηκε χθές το απόγευμα στις διαπραγματεύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Κουτρουμάνη με τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.

Αρχική αξίωση της τρόικας ήταν να διατηρηθεί το επίδομα τέκνων και όχι το επίδομα γάμου κάτι που θα οδηγούσε σε μείωση 10% του μισθού όλων όσων λαμβάνουν σήμερα το σχετικό επίδομα. Τελικά η κυβέρνηση έπεισε τους δανειστές για την ανάγκη διατήρησης του επιδόματος συζύγου και η αξίωση της τρόικας αποσύρθηκε.

Κεντρικό θέμα της διαπραγμάτευσης ήταν και το ύψος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, για το οποίο υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες από τη Νέα Δημοκρατία.

Έτσι, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό θα παρουσιασθούν τέσσερις παραλλαγές για τη μείωση επικουρικών αλλά και κύριων συντάξεων :

-Μεσοσταθμική μείωση 15% μόνο στις επικουρικές συντάξεις.

-Μείωση 20% στις κύριες πάνω από 1.200 ευρώ.

-Μείωση 10% στις κύριες και 5% στις επικουρικές συντάξεις.

-Μείωση 5% στις κύριες και 10% στις επικουρικές.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου