Ξεκινά το Cyberkid ο Σφακιανάκης


Το κομβικό κενό της διαπαιδαγώγησης όσον αφορά στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο έρχεται να καλύψει η Αστυνομία δημιουργώντας σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind τον ηλεκτρονικό κόμβο Cyberkid.gov.gr παράλληλα με τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 11012.

«Το site αυτό δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αξιωματικοί της Δίωξης είναι στελέχη με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Πληροφορική. Τον Κώδικα επίσης τον έχουν γράψει δικά μας στελέχη, όπως και το service γίνεται από την υπηρεσία μας. Όμως λόγω έλλειψης απαιτούμενων πόρων, η Wind συνέβαλε αποφασιστικά με τη χορηγία της στην κάλυψη των εξόδων. Και ως έξοδα εννοούμε την αγορά λογισμικών και παιχνιδιών που προβάλλονται στην ιστοσελίδα» επισημαίνει ο Μ. Σφακιανάκης.

Ο επικεφαλής της Δίωξης τονίζει ότι και σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της αστυνόμευσης δραστηριοποιείται πλέον η Επιστημονική Αστυνομία: « Στη διεύθυνση μας απασχολούνται επιστήμονες και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς τους οποίους προσλάβαμε με διαγωνισμό. Πρόκειται για 100 αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων με μεταπτυχιακά και διδακτορικούς τίτλους». Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας στην πρόληψη και στην καταστολή του ηλεκτρονικού εγκλήματος πρόκειται να πιστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες κατά ISO 9001! «Είμαστε η πρώτη υπηρεσία του Δημοσίου που θα αποκτήσει πιστοποιητικό ποιότητας διεθνούς εμβέλειας» δηλώνει ο Σφακιανάκης.

«Το κύριο μέλημα μας όταν «χτίζαμε» το Cyberkid ήταν να φέρουμε τον νέο άνθρωπο κοντά στο Διαδίκτυο με σωστό τρόπο. Για να μπει λοιπόν σωστά στο Διαδίκτυο θα πρέπει να μάθει Κώδικα Συμπεριφοράς. Θα πρέπει το παιδί να καταλάβει ποιο είναι το καλό και το κακό, το επιτρεπτό και το απαγορευμένο. Κανείς δεν μπορεί να γράφει στο Διαδίκτυο ό,τι θέλει. Δυστυχώς πλέον όλα καταγράφονται και οι νέοι άνθρωποι τα βρίσκουν μπροστά τους όταν για παράδειγμα πάνε να ζητήσουν δουλειά και οι υποψήφιοι εργοδότες τους γνωρίζουν στοιχεία του παρελθόντος τους μέσα από αυτά που έχουν γράψει στο Διαδίκτυο» λέει χαρακτηριστικά.

Ο Μ. Σφακιανάκης δίνει μεγάλη έμφαση στον Κώδικα Συμπεριφοράς που περιλαμβάνεται στο Cyberkid και θα πρέπει να αποτελέσει μπούσουλα για τα παιδιά και τους γονείς τους. «Πριν από λίγους μήνες» αναφέρει «η υπηρεσία μας συμμετείχε σε συνέδριο με τους επικεφαλής της Google ,της κατεξοχήν εταιρείας αναζήτησης πληροφοριών του Διαδικτύου. Μας είπαν ότι σε λίγα χρόνια οι άνθρωποι θα αλλάζουν τα επώνυμα τους για να μπορούν να προσλαμβάνονται καθώς τα πραγματικά τους στοιχεία και πολλές από τις δραστηριότητες τους έχουν καταγραφεί στο Διαδίκτυο και δεν μπορούν να σβηστούν».






























Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου