Σκισμένες φωτογραφίες με το Adobe Photoshop

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε εύκολα και πολύ απλά, να "σκίσουμε" φωτογραφίες με το adobe photoshop και να έχουμε ένα πολύ αληθοφανές αποτέλεσμα. Πάμε λοιπόν να "ξεγράψουμε" ότι δεν θέλουμε να θυμόμαστε!


Εγώ επέλεξα μια σχετική με τις μέρες…


Θα χρειαστούμε επίσης και αυτές τις δυο.Βήμα 01
Ανοίγουμε την φωτογραφία της -μη- αρεσκείας μας στο Photoshop, και διπλασιάζουμε το layer (στην παλέτα των layer, δεξί κλικ και Duplicate Layer). Στο νέο layer ρυθμίζουμε το Blending Mode σε Screen. Δεξί κλικ στο νέο layer και επιλέγουμε το Blending Options.


Βήμα 02
Ρυθμίζουμε το Shadow, το Inner Shadow, το Inner Glow και το Bevel and Emboss, όπως βλέπετε στις εικόνες.

Επιλέγουμε και τα δυο layer (Ctrl+κλικ σε αυτό που δεν είναι επιλεγμένο) και Merge Down (Ctrl+Alt+E) και έχουμε πλέον ένα και μόνο layer.


Βήμα 03
Ανοίγουμε την πρώτη εικόνα με τα διάφορα κομμάτια χαρτιού που είναι στην αρχή. Με το Magic Wand Tool επιλέγουμε τα λευκά της εικόνας. Έπειτα με το Rectangular Marquee Tool και το Shift πατημένο επιλέγουμε και τις άλλες περιοχές που δεν μας ενδιαφέρουν. Πατάμε Ctrl+Shift+I (για να επιλέξουμε μόνο το κομμάτι χαρτιού που μας ενδιαφέρει), Ctrl+C (το επιλεγμένο κομμάτι) και Ctrl+V στην εικόνα που θέλουμε να "σκίσουμε".Βήμα 04
Το ίδιο κάνουμε και με το background της σκισμένης φωτογραφίας, το οποίο το παίρνουμε από την δεύτερη εικόνα, που έδωσα στην αρχή.


Βήμα 05
Πάμε πάλι στην εικόνα με τα σχισμένα χαρτιά, επιλέγουμε τώρα αυτό (με τον ίδιο τρόπο):


Πρέπει να σβήσουμε όμως τον συνδετήρα. Αυτό γίνεται με το Clone Tool. Με το Alt πατημένο, κλικ σε μια "καθαρή" περιοχή από το χαρτί που μας ενδιαφέρει και κάνουμε συνέχεια κλικ στην περιοχή του συνδετήρα μέχρι να σβηστεί.

Βήμα 06
Ανοίγουμε πάλι την εικόνα με το χαρτόνι. Επιλέγουμε αυτή τη φορά το σκούρο καφέ τμήμα που μοιάζει με τρίγωνο και το ρίχνουμε και αυτό στην προς επεξεργασία εικόνα.


Βήμα 07
Απενεργοποιούμε όλα τα layer με τα χαρτιά με κλικ στο "ματάκι". Επιλέγουμε το layer «2011» και Ctrl+κλικ στην μικρογραφία με το χαρτί. Αντιγράφουμε (Ctrl+C) την επιλογή και την επικολλούμε (Ctrl+V). Ctrl+T και περιστρέφουμε λίγο το τμήμα που μόλις επικολλήσαμε και το μετακινούμε λίγο. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα κομμάτια χαρτιού.Ενεργοποιούμε έπειτα όλα τα κομμάτια χαρτιού και απενεργοποιούμε το αρχικό layer "2011". Επίσης μεταφέρουμε τα ανάλογα layer χαρτιού κάτω από τα νέα layer με τα κομμάτια της φωτογραφίας. Καλό είναι επίσης, να κάνετε και ένα αντίγραφο του "layer 2" και να το μεταφέρεται ώστε να καλύψετε τα κενά που μένουν.

Βήμα 08
Όταν τελειώσουμε με τα κομμάτια, θα πρέπει να βάλουμε και λίγη σκιά στα layer με τα κομμάτια της φωτογραφίας, για καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν θα βάλουμε μόνο στο μεγάλο κομμάτι (υποτίθεται είναι το τελευταίο). Επιλέγουμε ένα από τα νέα layer που περιέχουν ένα κομμάτι από την φωτογραφία, δεξί κλικ και Blending Options και δώστε τις ρυθμίσεις που βλέπετε παρακάτω.Για τα άλλα layer, απλά, δεξί κλικ σε αυτό που εφαρμόσατε πρώτα την σκιά, Copy Layer Style και μετά στο κάθε layer με τα κομμάτια της φωτογραφίας, δεξί κλικ και Paste Layer Style.


Είμαστε έτοιμοι!


Στο καλό λοιπόν, ο παλιός ο χρόνος και ο νέος ας είναι πολύ καλύτερος από αυτόν που μας αφήνει! Καλή χρονιά σε όλους!

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου