Γρήγορο ψευτο-HDR εφέ με το Adobe Photoshop νο3

Πριν μερικές μέρες είδαμε ακόμα ένα tutorial για να δημιουργήσουμε μια ψευδο-HDR φωτογραφία με το adobe photoshop.

Ψάχνοντας λοιπόν, βρήκα ακόμα ένα ενδιαφέρον. Αυτό που το κάνει διαφορετικό από τα άλλα tutorial είναι ότι στο συγκεκριμένο, μας δίνεται η δυνατότητα να τονίσουμε συγκεκριμένα μέρη στην φωτογραφία μας. Θα δείτε στη συνέχεια τι εννοώ.

 
 
 
Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)

Βρήκα μια φωτογραφία με αυτόν τον μπόμπιρα. Έχει έντονες διαφορές στα σκοτεινά και στα φωτεινά μέρη, έχει καλές λεπτομέρειες και τα μάτια του -που με ενδιαφέρει να τονίσω- είναι έντονα.


Βήμα 01
Από το menu πάμε Image -> Adjustments και επιλέγουμε τα Auto Levels και Auto Color. Διπλασιάζουμε το layer (δεξί κλικ στην παλέτα των layer και Duplicate layer), πάμε Filter -> Other -> High Pass και δίνουμε τιμή στο radius 4,0. Στη συνέχεια, ρυθμίζουμε το Blending Mode σε Vivid Light.

Βήμα 02
Δεξί κλικ στο layer και Flatten Image. Διπλασιάζουμε ξανά το καινούργιο layer και πάμε πάλι Filter -> Other -> High Pass. Δίνουμε στο radius τιμή 6,9 και ρυθμίζουμε το blending mode σε Color και το opacity σε 40%.

Βήμα 03
Ξανά Flatten Image και ξανά διπλασιάζουμε το layer. Πάμε Filter -> Blur -> Gaussian Blur και ορίζουμε το pixel σε 9,4.

Βήμα 04
Πάμε Filter -> Noise -> Add Noise και δίνουμε στο amount την τιμή 3. Τώρα θα προσθέσουμε μια μάσκα στο layer.
Από το μενού, επιλέξτε Layer -> Layer Mask -> Hide All. Θέτουμε το foreground λευκό και το background μαύρο. Επιλέγουμε μια μαλακή βούρτσα (Β) -στο παράδειγμα επέλεξα μια βούρτσα με master diameter 100 και hardness 0- με opacity 30% και αρχίζουμε να βουρτσίζουμε όλη την εικόνα, εκτός από τα μάτια (είναι αυτά που θέλω να τονίσω).

Βήμα 05
Ξανά Flatten Image, πάμε Filter -> Sharpen -> Unsharp Mask και ορίζουμε τις παρακάτω τιμές:
Amount: 100%
Radius: 20.00 (Αναλόγως το πόση λεπτομέρεια θέλουμε αυξομειώστε την τιμή)
Threshold: 0

Βήμα 06
Τώρα πάμε Image -> Adjustments -> Curves. Και εδώ "παίζουμε" όπως θέλουμε. Εγώ έκανα αυτές τις ρυθμίσεις.


Και είμαστε έτοιμοι!


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου