Οι μισοί χρήστες του Facebook και του Twitter ίσως καταλήξουν στη φυλακή!

Είσαι αρκετές ώρες on line στο Facebook και στο Twitter; Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε ότι έχεις πολλές πιθανότητες να καταλήξεις στην φυλακή;

Θα γελούσες, όμως η μελέτη που διεξήγαγε η ιστοσελίδα knowthenet.org.uk και δημοσιεύει η Daily Mail αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, δεν έχουν ιδέα ότι πολλές από τις κινήσεις που κάνουν καθημερινά είναι παράνομες! Η έρευνα έγινε λόγω της τετραετούς ποινής φυλάκισης σε δύο νεαρούς άντρες που το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησαν να υποκινήσουν επεισόδια στο Λονδίνο μέσω του Facebook.


Οι 2.000 ερωτηθέντες ηλικίας 14-21 ετών, δήλωσαν σε ποσοστό 67% ότι συνηθίζουν να ποστάρουν περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες, στίχους τραγουδιών ή video συναυλιών, αγνοώντας ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ή παραβλέποντας τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Επίσης την χρονιά που πέρασε ο ποδοσφαιριστής Ryann Giggs έγινε στόχος αρνητικών σχολίων στο Twitter λόγω της σχέσης του με το μοντέλο Imogen Thomas. Όταν ρωτήθηκαν λοιπόν οι συμμετέχοντες αναφορικά με την δυσφήμιση προέκυψε ότι το 42% δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι είναι δυσφημιστικό σχόλιο και τι όχι!


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου