«Γιγάντιο μάτι» εντοπίζει η NASA να κοιτά τη Γη από το βαθύ διάστημα


Εικόνες από τρία τηλεσκόπια της NASA φαίνεται να ανακάλυψαν ένα γιγάντιο μάτι στην διαστημική μας γειτονιά να «παρακολουθεί» τον πλανήτη μας. Φυσικά πρόκειται για έναν γαλαξία και συγκεκριμένα για τον κοντινό μας NGC 4151, όχι για κάποιο περίεργο πλάσμα επιστημονικής φαντασίας, του οποίου τα αέρια αλληλεπιδρούν με την αυξανόμενη μαύρη τρύπα στο κέντρο του.

Η λευκή «κόρη» του ματιού, πρόκειται για την μαύρη τρύπα, ενώ το κόκκινο «βλέφαρο», πρόκειται για μια δομή αποτελούμενη από υδρογόνο, η οποία έχει δημιουργηθεί λόγω της βαρύτητας και περιέχει και διάφορα ακόμα υλικά τα οποία έλκονται προς το κέντρο του γαλαξία. Τέλος τα μπλε τμήματα είναι ακτίνες Χ, τις οποίες οι επιστήμονες μελετούν για να κατανοήσουν καλύτερα την αλληλεπίδραση τέτοιου είδους μαύρων τρυπών με τα αέρα γύρω τους.

Ο NGC 4151 αποτελεί ένα από τους κοντινότερους γαλαξίες σε μας που περιέχει μία ενεργή αυξανόμενη μαύρη τρύπα στο εσωτερικό τους και προσφέρει μία ιδανική ευκαιρία μελέτης της αλληλεπίδρασης των αερίων που περιβάλλουν μία ενεργή υπερμεγέθη μαύρη τρύπα αυτού του είδους.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου