Βίντεο – σοκ! Τούρκος στρατοχωροφύλακας ξυλοκοπάει μέχρι αναισθησίας 12χρονο μικρό Κούρδο


Στα απάτητα βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εκεί που το αντάρτικο μαίνεται και κάποιοι Κούρδοι, αρνούνται να υποκύψουν στον Παντουρκισμό της Άγκυρας και θέλουν την αυτονομία τους, η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας δείχνει το χειρότερο πρόσωπό της. Στο βίντεο που παρουσιάζει το onalert, οι εικόνες σοκάρουν.

Σοκάρει ο ψυχρός τρόπος του στρατοχωροφύλακα που “συλλαμβάνει” τον 12χρονο “τρομοκράτη”. Τον βάζει επάνω στις πέτρες, όχι σαν να είναι άνθρωπος, αλλά σαν ζώο και ξεσπάει το μένος του, αφήνοντας τον αναίσθητο. Ο πόλεμος, μέσα στην ανηθικότητα του, από τότε που το ανθρώπινο γένος πολεμάει, έχει και αυτός κάποιους απαράβατους κανόνες τιμής και ηθικής. Και μπορεί να είναι ηθικό ίσως και τίμιο το να πολεμάς και να σκοτώνεις στη μάχη, είναι ανήθικο όμως την “μαγκιά” και τον τσαμπουκά σου να τον ξεσπάς σε ανυπεράσπιστα 12χρονα παιδιά.

Το βίντεο ξεκινάει δείχνοντας το παιδάκι να σκαρφαλώνει σε μια βουνοπλαγιά στο μέσω εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Τουρκικού στρατού (το πιο πιθανόν είναι πως τρέχει για να ξεφύγει από τα δακρυγόνα και τα χημικά που ρίχνουν). Από πίσω του ο “ατρόμητος” Τούρκος στρατιώτης, τρέχει για να το προλάβει. Τα υπόλοιπα παιδάκια που υπάρχουν στο πλάνο (είναι μικροί βοσκοί στα βουνά του Ντιγιαρμπακίρ) τρέχουν και διασκορπίζονται για να σωθούν. Στο κάτω μέρος του πλάνου διακρίνεται ο καπνός απο τα χημικά.

Το παιδάκι σαστίζει και σταματά Ο Στρατοχωροφύλακας μόλις πλησιάζει τον 12χρονο τον χτυπάει με το όπλο του στην πλάτη και μετά στο σβέρκο. Τα πάντα μαυρίζουν από τον πόνο. Το 12χρονο κορμάκι του δεν αντέχει. Γονατίζει, πέφτει αναίσθητο με το πρόσωπο στο χώμα. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται αξιωματικός της Τουρκικής αστυνομίας, που φοράει αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Πλησιάζει το αναίσθητο κορμάκι του παιδιού, του ρίχνει μια υποτιμητική ματιά και μετά δια χειραψίας χαιρετά τον Στρατοχωροφύλακα. Προφανώς τον επαινεί για το δύσκολο κατόρθωμα του. Στη συνέχεια πάει στο παιδάκι , το κοιτάζει αναίσθητο καθώς είναι, του τραβάει το χέρι, διαπιστώνει ότι άντεξε στα χτυπήματα από τον υποκόπανο του όπλου και απομακρύνεται...

Αναρωτιόμαστε τα στρατοδικεία στην Τουρκία, είναι μόνο για όσους πάνε ενάντια στο σύστημα, ή αφορούν και Τούρκους στρατιώτες, όταν εγκληματούν σε πόλεμο;

Το βίντεο είναι ακατάλληλο για ανήλικους


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου