Σε εξέγερση καλούν οι αντάρτες του ΡΚΚ

Μετά το θάνατο τριάντα πέντε χωρικών στη μεθόριο με το Ιράκ

Σε εξέγερση καλούν οι αντάρτες του PKK καλούν τον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας έπειτα από τον θάνατο 35 Κούρδων χωρικών κατά τη διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας στη μεθόριο με το Ιράκ το βράδυ της Τετάρτης.

«Καλούμε το λαό του Κουρδιστάν, ιδιαίτερα στο Χακάρι και το Σιρνάκ (δύο επαρχίες στη μεθόριο με το Ιράκ) να αντιδράσουν κατά της σφαγής και να ζητήσουν τον λογαριασμό από τους δράστες με εξεγέρσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπαχόζ Ερντάλ, στέλεχος του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του PKK.

Το PKK χρησιμοποιεί τον κουρδικό όρο «serhildan» (εξέγερση) που περιγράφει ενέργειες βίαιης αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένων συγκρούσεων με την αστυνομία και πράξεων πολιτικής ανυπακοής.

Ο Μπαχόζ Ερντάλ κατηγορεί επίσης τον τουρκικό στρατό για σκόπιμη επίθεση εναντίον πολιτών. «Αυτή η σφαγή δεν είναι ατύχημα ή μία αθέλητη πράξη. Είναι οργανωμένη και σχεδιασμένη», είπε.

Οι τοπικές αρχές και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσαν ότι τα θύματα ήταν λαθρέμποροι και έκαναν παράνομη διακίνηση τσιγάρων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράκ.

Από την πλευρά του ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για επιχείρηση εναντίον ανταρτών που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στην Τουρκία, η οποία πραγματοποιήθηκε «σε ζώνη όπου δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός και όπου βρίσκονται βάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης» του PKK.

«Αυτό το διασυνοριακό εμπόριο πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη πολλών στρατιωτικών φυλακίων κατά μήκος της μεθορίου. Είναι λοιπόν αδύνατον αυτοί οι άμαχοι να μην είχαν αναγνωριστεί», επέμεινε ο Μπαχόζ Ερντάλ.

"«Αυτοί οι άνθρωποι μετακινούνται σχεδόν κάθε μέρα, άοπλοι και με τα μουλάρια τους σε αυτήν τη ζώνη», πρόσθεσε. 

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!