Νέα έκδοση Red Hat Enterprise Linux 6.2

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η νέα έκδοση μιας από τις ιστορικότερες και σημαντικότερες για το ελεύθερο λογισμικό διανομές. Red Hat Enterprise Linux 6.2 λοιπόν σε μια maintenance release για την σειρά 6, αλλά και στο χρονικό σημείο για την έναρξη σχεδιασμού της σειράς 7. Ας δούμε λοιπόν τι νέο φέρνει η έκδοση 6.2
  • Βελτιώσεις στο virtualization
  • Απλοποίηση εργαλείων διαχείρισης για αποθηκευτικούς πόρους, clusters, filesystems και εικονικούς πόρους
  • Βελτίωση της ήδη κορυφαίας ασφάλειας του συστήματος, παρέχοντας ειδικευμένες διορθώσεις και προσθήκες για τις σύγχρονες ανάγκες μεγάλων εταιριών και υπηρεσιών
  • Βελτιστοποίηση της διαδικτυακής εμπειρίας, και μείωση του context switching και των αντιγράφων δεδομένων
  • Περισσότερη επεκτασιμότητα σε εικονικούς πόρους και filesystems
  • Δυνατότητες διαγνώσεων μέσω ειδικών εργαλείων σε υπολογιστές-πελάτες
  • Πιο γρήγορο Input/Output
  • Διάφορες μικρο-βελτιώσεις και διορθώσεις
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επεκταθώ στις δυνατότητες αυτής της διανομής σε κρίσιμους τομείς και απαιτητικά περιβάλλοντα. Είναι μια διανομή με 7ετή υποστήριξη, μεγάλο κόστος, φτιαγμένη να ανταπεξέρχεται στα χειρότερα σενάρια και ανταγωνιζόμενη τεράστιες εταιρίες στο χώρο.
Εκεί που θα ήθελα να επεκταθώ λίγο όμως είναι η περίπτωση της desktop χρήσης. Το ξέρω ότι είναι παράξενο και δύσκολο να πληρώσει κανείς πολλά λεφτά για μια διανομή linux ενώ υπάρχουν άλλες δωρεάν διανομές οι οποίες μάλιστα επικεντρώνονται σε desktop χρήση, αλλά σίγουρα κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποιος που χρειάζεται αυτά που έχει να προσφέρει το Red Hat Enterprise Linux 6.2 στον προσωπικό του υπολογιστή. Τι έχει λοιπόν να προσφέρει το RHEL στο desktop?
  • Την ασφαλέστερη διανομή που υπάρχει. Αν αισθάνεστε κυνηγημένος από κακόβουλες ομάδες, ή έχετε υπερ-πολύτιμα δεδομένα στον προσωπικό σας υπολογιστή τότε το RHEL είναι η κατάλληλη διανομή για να αισθανθείτε ήσυχοι. Στη Red Hat εργάζεται μια από τις καλύτερες ομάδες ασφαλείας που υπάρχουν παρέχοντας συνεχώς security updates.
  • Δυνατότητα μετατροπής του προσωπικού υπολογιστή σας σε server με όλα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να χρειαστείτε. Με τα προηγμένα εργαλεία διαχείρισης του RHEL θα μπορέσετε να ελέγξετε και να διαχειριστείτε με ασφάλεια και σταθερότητα μα πάνω απ όλα ευκολία οποιονδήποτε αριθμό desktops.
  • Διαλειτουργικότητα. Όλες οι εφαρμογές που έρχονται με το RHEL είναι συμβατές με τα format της Microsoft. Επίσης το RHEL παρέχει και κάποιες επιπλέον τεχνολογίες που καθιστούν δυνατή την απόλυτη συνεργασία και λειτουργία ενός Red Hat Linux desktop σε δίκτυο που χρησιμοποιεί Microsoft WIndows.
  • Μοναδική εμπειρία χρήσης. Το RHEL έχει σχεδιαστεί να προσφέρει ένα λειτουργικό περιβάλλον όπου όλα “απλά λειτουργούν”. Πέρα από τα theming κλπ που θα βρείτε σε πιο “ερασιτεχνικές” διανομές, η Red Hat έχει δουλέψει και έχει φέρει στα μέτρα της διανομής της όλες τις κεντρικές εφαρμογές που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα υπάρχουν μεγάλες βελτιώσεις στο OpenOffice και τον Firefox, καθώς επίσης και βελτιώσεις στην υποστήριξη περιφερειακών.
Τέλος, να αναφέρω ότι αυτή την εβδομάδα είχαμε και την νέα έκδοση της δωρεάν, χτισμένης από τα sources του RHEL διανομής, CentOS 6.1. Το CentOS βρίσκεται μια έκδοση πίσω δυστυχώς αλλά αν ενεργοποιήσετε τα CR repos θα πάρετε τα τελευταία security updates από το RHEL 6.2.
Δημοσιεύτηκε από
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου