Επίθεση απο 30 εκατ. ακρίδες στην Αίγυπτο


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Γκίζας και του Καΐρου όταν, από το Σάββατο, άρχισε στην περιοχή να βρέχει ακρίδες οι οποίες κάλυψαν χωράφια και κατοικίες καταστρέφοντας τις αγροτικές καλλιέργειες.

Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής το μεγαλύτερο μέρος της Αιγύπτου είχε καλυφθεί από περισσότερα από τριάντα εκατομμύρια ακρίδες προκαλώντας χάος.

Οι αρχές της χώρας έκαναν έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Γκίζας να μην κυκλοφορούν στο δρόμο ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί, αλλά και να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο ώστε να διώξουν τις ακρίδες από τα κτήματά τους, ενώ ο αιγυπτιακός στρατός και η αστυνομία είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αιγύπτου, πάντως, προβλέπει ότι εξαιτίας της αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων το σμήνος των ακρίδων θα παρασυρθεί προς την Ερυθρά Θάλασσα και τη Σαουδική Αραβία με τις αρχές των χωρών, τα Εμιράτα και το Ισραήλ να προετοιμάζονται για την «επίθεση».

Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο στην ευρύτερη περιοχή από την αρχαιότητα, εξ ου και η μυθολογική «πληγή του Φαραώ», ωστόσο, κάθε φορά που συμβαίνει προξενεί σημαντικές καταστροφές στη χώρα.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου