Καπέλα Σιξτίνα: Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι εκει που συγκλίνετε το Κονκλάβιο


Το παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα στη Ρώμη κλειδώνει προκειμένου το Κονκλάβιο να εκλέξει τον επόμενο Πάπα, μέχρι δηλαδή να βγει απο την καμινάδα ο λευκός καπνός! Η διαδικασία αυτη γίνεται με απόλυτη μυστικότητα, ωστόσο ο χώρος στον οποίο γίνεται η ψηφοφορία αυτη είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Χάρη στο διαδίκτυο και σε ένα τρισδιάστατο πρόγραμμα μπορούμε δουμε απο την οθόνη μας το μέρος οπου εκλέγουν τον επόμενο Πάπα, να περιηγηθούμε στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα και να χαζέψουμε τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του.

Το Παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα έχει πάρει το όνομά του από τον Πάπα Σίξτους IV, ο οποίος αποκατέστησε την παλιά Καπέλα Μάνια την περίοδο μεταξύ 1477 και 1480. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μια ομάδα ζωγράφων στους οποίους συγκαταλέγονται τρανταχτά ονόματα όπως Μιχαήλ Άγγελος, Πιέτρο Περουτζίνο, Σάντρο Μποτιτσέλι και Ντομένικο Γκιρλανταιο δημιούργησαν μια σειρά από τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή του Μωυσή και τη ζωή του Χριστού, καθώς και παπικά πορτρέτα και ζωγραφισμένες πτυχώσεις.

Τα έργα αυτά ολοκληρώθηκαν το 1482, και στις 15 Αυγούστου 1483, ο Πάπας Σίξτος IV γιόρτασε με την πρώτη λειτουργία στην Καπέλα Σιστίνα για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποία το παρεκκλήσι εγκαινιάστηκε και αφιερώθηκε στην Παναγία. Από την εποχή του Σίξτος IV, το παρεκκλήσι εξυπηρετεί θρησκευτικές αλλά και λειτουργικές παπικές δραστηριότητες,ενώ είναι και ο χώρος που συγκεντρώνεται το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Παπα.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν απο το παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα, και κάντε μία τρισδιάστατη βόλτα μέσα στον χώρο πατώντας  εδώ !!!
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου