Παράξενος βάτραχος αρλεκίνος που αποφεύγει το νερό


Πρόκειται για το πιο σπάνιο και πιο ιδιόμορφο είδος βατράχου στον κόσμο. Ο βάτραχος Αρλεκίνος, εκτός από τα τρελά χρώματα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα του κάνοντάς τον αγαπημένο θέμα για τους φωτογράφους, έχει μία ακόμη ιδιομορφία: αν και αμφίβιο, αποφεύγει το νερό.

Ο βάτραχος αρλεκίνος,ή Agalychnis callidryas όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, ζει στα δάση της Κεντρικής Αμερικής, και ονομάζεται έτσι λόγω των πολλών χρωμάτων στο σώμα του, αλλά και του χαμόγελου που φαίνεται σχηματισμένο στο πρόσωπό του.Είναι είδος δενδρόβιο και έχει μήκος μόλις 6 εκατοστά ενώ αποφεύγει γενικά το νερό και προσπαθεί να επιβιώσει κρυμμένος ανάμεσα στα φυλλώματα των δέντρων, αφού τα έντονα χρώματά του δε τον βοηθούν και πολύ να ξεφύγει από το άγρυπνο βλέμμα των θηρευτών.Το συγκεκριμένο ζώο αν και σπάνιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους φωτογράφους, αφού είναι ιδιαίτερα φιλικό με τους ανθρώπους και εντυπωσιακό, ώστε να γίνεται συχνά θέμα για φωτογραφίες.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου