Εντυπωσιακή ηλιακή καταιγίδα συνέλαβε παρατηρητήριο της NASA


Μοναδική ηλιακή έκρηξη είχε πρόσφατα την ευκαιρία να φωτογραφίσει διαστημικό σκάφος της NASA που παρακολουθεί συνεχώς το φωτεινό άστρο καθώς βρίσκεται σε τροχιά γύρω του.

Η εντυπωσιακή εικόνα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τη NASA ως «εικόνα της ημέρας» για τις 28 Μαρτίου, δείχνει να προεξέχει από τον Ήλιο ένας λεπτός συνδυασμός των σούπερ-καυτό πλάσμα και μαγνητικά πεδία, ωστόσο αμέσως μετά έσκασε στέλνοντας τόνους υλικού στο διάστημα.

Οι επιστήμονες της NASA ονόμασαν την συγκεκριμένη ηλιακη καταιγίδα μία «Χαριτωμένη έκρηξη» η οποία συνέβη στις 16 Μαρτίου και συνελήφθη από το Παρατηρητήριο Solar Dynamics του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, το οποίο καταγράφει την επιφάνεια του ήλιου σε υψηλή ευκρίνεια.

«Μια ηλιακή προεξοχή άρχισε να δημιουργείται και τελικά έσκασε με ένα χαριτωμένο κύμα σε λίγο λιγότερο από τέσσερις ώρες» δήλωσαν ερευνητές της NASA μιλώντας για την εικόνα. «Η εικόνα συνελήφθη σε ακραίο υπεριώδες φως. Ένα μεγάλο σύννεφο των σωματιδίων φαίνεται να αιωρείται πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου πριν ξεθωριάσει.»

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία της NASAShare on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου