Το κακόηθες μελάνωμα η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος


Μακριά από τις νέες θεραπείες για την αντιμετώπισή του οι έλληνες ασθενείς. Δυσκολίες στην πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς καθώς, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η επίσημη κυκλοφορία των νέων φαρμάκων, τα οποία ήδη είναι διαθέσιμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση, αφού δεν έχει εκδοθεί δελτίο τιμών για νέες θεραπείες εδώ και 2,5 χρόνια.

«Δυστυχώς, η χώρα μας αποτελεί “εχθρικό” έδαφος για νέες και καινοτόμες θεραπείες» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης για το μελάνωμα, η πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου, σημειώνοντας ότι «στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια επιτελείται μια διαρκής καταπάτηση των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών».

«Πρόληψη - έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές». Αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος του «ΑγκαλιάΖΩ», και όπως είπε ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», Θεοδόσιος Αλέστας, «το πρώιμο στάδιο του μελανώματος είναι ιάσιμο», προσθέτοντας ότι ο περιοδικός, ιατρικός έλεγχος του δέρματος μπορεί να οδηγήσει στην πρόωρη διάγνωση του μελανώματος και από την άλλη, το ίδιο το άτομο θα πρέπει να μάθει να αυτοεξετάζεται τακτικά.
Το κακόηθες μελάνωμα είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο του δέρματος παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 130.000 νέες περιπτώσεις μελανώματος διεθνώς, εκ των οποίων σχεδόν το 80% είναι στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ευτυχώς για τη χώρα μας, τα ποσοστά μελανώματος είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, δεν παύουν όμως να αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, με κυρίαρχο παράγοντα κινδύνου την έκθεση στον ήλιο, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος, Δημήτριος Μπαφαλούκος, τονίζοντας ότι «η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ιδίως κατά την παιδική ηλικία, είναι κρίσιμη».
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου