Ρολόγια έργα τέχνης φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο


Με μικρά έργα τέχνης μοιάζουν περισσότερο, παρά με παραδοσιακά ρολόγια τα περίτεχνα ξύλινα ρολόγια του Ουκρανού Βαλέρι Ντάνεβιτς.

Ο Βαλέρι που προέρχεται από οικογένεια ξυλουργών από το Κίεβο, θέλησε να πάει την τέχνη του ένα βήμα παραπέρα, σε κάτι πιο δημιουργικό που θα είναι φτιαγμένο από ξύλο.

Το 2005 αποφάσισε να ασχοληθεί με την ωρολογοποιία και τρία χρόνια αργότερα έφτιαξε το πρώτο λειτουργικό ρολόι τσέπης από ξύλο. Από τότε έχει ολοκληρώσει μια σειρά από ρολόγια χειρός, τοίχου και επιτραπέζια. Είναι όλα κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο, με μόνη εξαίρεση ένα μεταλλικό ελατήριο που ωθεί την κίνηση.

Για την κατασκευή των χειροποίητων ρολογιών απαιτούνται πάνω από έξι μήνες και 1.800 ώρες δουλειάς, ενώ η τιμή των προϊόντων φτάνει ακόμα και τα 150.000 €

Retrograde


Τύπος: Ρολόι χειρός
Χρόνος κατασκευής: 1800 ώρες σε 7 μήνες
Συστατικά: 188 με 154 κινούμενα κομμάτια

Pocket Watch



Τύπος: Ρολόι τσέπης
Χρόνος κατασκευής: 7 μήνες
Συστατικά: 48 κομμάτια

Nostalgia


Τύπος: Γυναικείο ξύλινο ρολόι
Χρόνος κατασκευής: 8 μήνες
Συστατικά: 126 συνολικά με 98 κινούμενα μέρη

Mirror of Forest
Τύπος: Πίνακας ρολόι με εκκρεμές και το κλειδί ανέμου
Χρόνος κατασκευής: ένας μήνας
Συστατικά: 80 συνολικά (66 κινούμενα)



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου