Χορηγία vs θρησκεία


Οι χορηγίες στο ποδόσφαιρο έχουν προκαλέσει συχνά αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα είναι, είτε οι ομάδες να υποκύψουν στις πιέσεις των οπαδών και να μην προχωρήσουν τη συμφωνία, είτε τελικά να εμμείνουν στην αρχική τους θέση και να δώσουν στις εκάστοτε εταιρείες τον διαφημιστικό χώρο που αγόρασαν στη φανέλα τους.

Τί γίνεται, όμως, όταν η ομάδα τελικά συμφωνεί για τη χορηγία, αλλά ένας παίκτης της αρνείται να φορέσει τη συγκεκριμένη φανέλα;

Ο Παπίς Σισέ επέστρεψε το Σάββατο στην Αγγλία για να ξεκινήσει προπονήσεις με τη Νιούκαστλ. Παρόλα αυτά, ενημερώθηκε ότι θα προπονείται μόνος του, λόγω της άρνησής του να φορέσει τη φανέλα με το λογότυπο της Wonga, μιας εταιρείας που δανείζει χρήματα άμεσα, αλλά με πολύ υψηλό επιτόκιο.

Ως μουσουλμάνος, ο Σισέ αρνήθηκε να φορέσει τη φανέλα, καθώς η Σαρία ορίζει ότι οι πιστοί δεν θα πρέπει να επωφελούνται από τον δανεισμό χρημάτων και τους τόκους. Παρόλα αυτά, ο ομόθρησκος Χατέμ Μπεν Αρφά προπονείται κανονικά με τη νέα εμφάνιση.

Ο παίκτη αντιπρότεινε, αντί για το λογότυπο της Wonga, στη φανέλα του να μπει κάποιο φιλανθρωπικό logo, με την εταιρεία να δωρίζει τον διαφημιστικό χώρο σε όποιον επιλέξει ο ίδιος ή το συγκεκριμένο σημείο της φανέλας να μείνει κενό.

Προς το παρόν, η Νιούκαστλ και η Wonga δεν έχουν δεχτεί να κάνουν εξαίρεση για κανέναν παίκτη, κάτι με το οποίο συμφωνεί και η Premier League, που δεν θέλει να υπάρχει ποδοσφαιριστής που φορά διαφορετική φανέλα από τους συμπαίκτες του.

Η ομάδα έχει ανακοινώσει την 4ετή συμφωνία έναντι 24 εκατομμυρίων λιρών, η οποία δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς.

Τα δάνεια του συγκεκριμένου τύπου που αποπληρώνονται με ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο την ημέρα που ο δανειολήπτης λαμβάνει τον μισθό του, θεωρούνται ως η απόλυτη εκμετάλλευση των φτωχών, καθώς το επιτόκιο αγγίζει ακόμα και το 4.200%.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η Wonga επέλεξε συγκεκριμένα τη Νιούκαστλ, θεωρείται σκανδαλώδες, καθώς γίνεται αντιληπτό ως μία εσκεμμένη κίνηση από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι οι οικογένειες στα βορειοανατολικά της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι πιθανό να στραφούν στη συγκεκριμένη διέξοδο…

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, με την αποχώρηση του παίκτη από την ομάδα λόγω των πιστεύω του να φαντάζει ως η πιθανότερη εκδοχή, με τους «μνηστήρες» για την απόκτησή του ήδη να καιροφυλακτούν.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου