Η Λίβερπουλ και το όνειρο των ορφανών


Η Λίβερπουλ θα βρεθεί στην Ινδονησία για φιλικό ματς και για τον Κένι Λέιθαμ, πιστό οπαδό της και προπονητή σε παιδιά σε ορφανοτροφείο του Μπαλί, η συγκυρία είναι ιδανική. Ο ίδιος έχει φροντίσει τα παιδάκια από το ίδρυμα να μάθουν την πλούσια ιστορία των Ρεντς, έχοντας χτίσει μέσα τους ένα μύθο για το Liverbird! Ωστόσο, είναι πιθανόν να μην καταφέρουν να δώσουν το παρών…

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια ομάδες από την Ευρώπη να κάνουν tour σε μακρινούς προορισμούς της Ασίας. Η Λίβερπουλ φέτος έχει προγραμματίσει ταξίδια στην Ινδονησία, την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη, προκειμένου να ανοιχτεί και στις συγκεκριμένες αγορές. Πολλοί οπαδοί της θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, οι περισσότεροι για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ο Κένι Λέιθαμ ζει στην Ινδονησία εδώ και περίπου 15 χρόνια και αποτελεί φανατικό οπαδό των Ρεντς. Εργάζεται σε ορφανοτροφείο στο Μπαλί, όπου προπονεί τα παιδάκια στο ποδόσφαιρο και παράλληλα τους… μεταφέρει το μικρόβιο της Λίβερπουλ, με ιστορίες από το ένδοξο παρελθόν, αναφορές σε παίκτες και τίτλους. Τα 38 παιδάκια λοιπόν ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν ότι η ομάδα των ονείρων τους θα ταξιδέψει στη Τζακάρτα για φιλικό με ομάδα επίλεκτων στις 20 Ιουλίου.

Το ίδρυμα έχει ήδη κλείσει λεωφορείο για το συνολικά 80 ωρών ταξίδι, με την ταλαιπωρία να μοιάζει παιχνιδάκι μπροστά στο μεγάλο στόχο. Παράλληλα, ο στρατός της Ινδονησίας θα τους προσφέρει στέγη! Το μεγάλο ζήτημα ωστόσο είναι τα εισιτήρια για να μπουν τα παιδιά στο γήπεδο, αφού πρόκειται για ένα κόστος που δεν μπορούν να αντέξουν. Ο Κένι, λοιπόν, κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να βρει τρόπο να μαζέψει τα χρήματα.

«Είναι όνειρο των παιδιών να πάνε εκεί και να δουν τους παίκτες από κοντά. Ξέρω ότι ο Στίβεν Τζέραρντ ίσως δεν είναι έτοιμος για να παίξει, αλλά το να είμαστε στο ίδιο γήπεδο θα είναι απίστευτο. Έχουν ακούσει τόσα πολλά για τη Λίβερπουλ από εμένα και όταν άκουσα ότι ο σύλλογος έρχεται εδώ, κατάλαβα ότι είναι ιδανικό», τόνισε ο ίδιος στη Liverpool Echo.

«Αν μπορεί κανείς εκεί έξω να βοηθήσει, πραγματικά θα είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά», πρόσθεσε ο Κένι. Υπολογίζεται ότι με 550 λίρες όλα τα παιδιά θα μπορούν να βρουν θέση στο γήπεδο. Ένα ποσό που μπορεί για κάποιους να μην είναι και τόσο σημαντικό, ωστόσο στην Ινδονησία τα πράγματα είναι διαφορετικά. «Εδώ πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό και από τα σπίτια των παιδιών θεωρείται σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί. Ελπίζω κάποιος εκεί έξω να μπορέσει να βοηθήσει. Τα παιδιά δεν θέλουν και τις καλύτερες θέσεις, θέλουν μόνο να είναι εκεί, αν δουν τους παίκτες και να απολαύσουν την ατμόσφαιρα».

Ο Κένι μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και το e-mail του (kenlatham@gmail.com), προκειμένου όποιος μπορεί να βοηθήσει και συνεχίζει να καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να μην σβήσει το όνειρο των ορφανών…

Διαβάστε ΕΔΩ για το άγνωστο clasico της Ινδονησία και ΕΔΩ για τα προβλήματα διαφθοράς και εκμετάλλευσης στη χώρα.




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου