Eξορκισμός στις Άνδεις, μια δυνατή εμπειρία!


«Έμαθα πρώτη φορά για τον εξορκιστή Hermes Cifuentes, πιο γνωστό ως «Αδελφό Ερμή», μέσω των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι ιστορίες για τους Εξορκισμούς πάντα με γοήτευαν κι έτσι αποφάσισα να μάθω περισσότερα. Πολλοί άνθρωποι είναι ενάντια σε αυτό που κάνει, αλλά όταν βρήκα το τηλέφωνό του με προσκάλεσε να επισκεφθώ το χώρο του στο La Cumbre, ακριβώς βόρεια του Cali. 

Ο Αδελφός Hermes είναι ένας πολύ θρησκευόμενος άνθρωπος. όταν τον συνάντησα φορούσε ένα λευκό χιτώνα και κρατούσε ένα σταυρό στο χέρι του. Σπίτι του είναι ένα αγρόκτημα με ένα μικρό εκκλησάκι γεμάτο χριστιανικές εικόνες. Το μέρος είναι πολύ ήσυχο, με περιστέρια, κότες και κουνέλια ελεύθερης βοσκής. Λέει τους ανθρώπους που πηγαίνουν σε αυτόν για βοήθεια ότι, δεν πρέπει να πιστεύουν σε αυτόν, αλλά στη δύναμη του Θεού.


Λίγο μετά την άφιξή μου που μου είπε ότι είχε δύο εξορκισμούς να τελέσει την ίδια μέρα, και ότι θα μπορούσα να τους παρακολουθήσω. Κάναμε πεζοπορία μέχρι το ψηλότερο σημείο του αγροκτήματος, όπου υπήρχαν δύο γυναίκες ντυμένες στα λευκά με το δέρμα τους βαμμένο μαύρο, ξαπλωμένες σε ζωγραφισμένους κύκλους στο έδαφος. Η σκηνή με επηρέασε βαθύτατα. Ο Hermes ξεκίνησε το τελετουργικό με προσευχή και ράντισμα των σωμάτων με αρώματα. Αισθάνθηκα άσχημα που δεν μπορούσα να φωτογραφίσω τη σκηνή, δεδομένου ότι από την αρχή είχα συμφωνήσει να παρακολουθήσω τον πρώτο εξορκισμό χωρίς τη φωτογραφική μου μηχανή. Δεν μπορούσα να το αντέξω και έτσι ζήτησα από το βοηθό του Hermes την άδεια για να βγάλω φωτογραφίες. Ψιθύρισε κάτι στο αυτί του, και στη συνέχεια πλησίασε τους συγγενείς των γυναικών που υποβάλλονταν σε θεραπεία, που μου έδωσαν την άδεια. Προσεκτικά άρχισα να φωτογραφίζω. Οι γυναίκες είχαν σταυρούς και αυγά στα χέρια τους, ενώ ο Hermes προσεύχονταν και ζητούσε από τα πνεύματα να βγουν από τα σώματα τους. Οι γυναίκες απαντούσαν με δυνατές κραυγές που δεν ακούγονταν δικές τους. Το βρήκα τρομακτικό. Ξαφνικά μια από τις γυναίκες έσπασε τα αυγά που κρατούσε με βίαιο τρόπο. Ένιωσα κάτι παράξενο και έπρεπε να πάρω μια βαθιά ανάσα πριν συνεχίσω τη φωτογράφηση.

Τελικά, οι δύο γυναίκες ξύπνησαν λέγοντας ότι αισθάνονταν πολύ αδύναμες και ρωτήσανε τους συγγενείς τους τι είχε συμβεί. Δεν θυμόνταν τίποτα έλεγαν και ξανάλεγαν...










Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου