Το τυχερό δέντρο της λίμνης Σουπίριορ


Η φύση μπορεί να γεννηθεί ακόμη και στα πιο παράξενα μέρη! Στο Τσάπελ Ροκ, υπάρχει ένας μεγάλος, επιβλητικός βράχος στις όχθες της λίμνης Σουπίριορ, της μεγαλύτερης από τις μεγάλες λίμνες. Πάνω του, πριν αρκετά χρόνια έχει φυτρώσει ένα δέντρο που δεν σταματάει να αναπτύσσεται.

Με τη πρώτη ματιά δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί την ύπαρξη ενός δέντρου σε μια τόσο μικρή επιφάνεια γόνιμης γης. Με μια πιο προσεκτική παρατήρηση της περιοχής όμως θα δείτε κάτι που μοιάζει με σχοινί να ενώνει το βράχο με τη στεριά στη δεξιά του πλευρά. Το «σχοινί» δεν είναι παρά η ρίζα του δέντρου που εκτείνεται πάνω από την άκρη του βράχου προσπαθώντας να συλλέξει τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που βρίσκονται σε αφθονία στη περιοχή.

Τελικά, έστω και με αυτό το τρόπο, το «πολύ σκληρό για να πεθάνει» δέντρο βρήκε το τρόπο να επιζήσει, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όσους τυχερούς βρεθούν στη περιοχή.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου