Τον παίκτη σου για μία μπάλα


Στην εποχή του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, τα ποσά που δαπανώνται για τους παίκτες συχνά ζαλίζουν. Υπάρχουν, όμως και οι πιο ρομαντικοί ή, αν προτιμάτε, οι πιο πρακτικοί…

Ο Ρότζερ Φάγιας είναι άλλος ένας παίκτης που πήρε πρόσφατα μεταγραφή. Από την AS Puma Generaleña της δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος της Κόστα Ρίκα, πήγε στην Universidad που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα πλέι οφ ανόδου, με το πρώτο ματς να λήγει ισόπαλο 1-1 και το δεύτερο με νίκη της Universidad με 2-1. Ο παίκτης άρεσε στους νικητές που κινήθηκαν για την απόκτησή του. Μέχρι εδώ, τίποτα το ιδιαίτερο.

Αυτό που κάνει, όμως, τη συγκεκριμένη κίνηση μοναδική είναι το αντίτιμο έναντι του οποίου απέκτησε η ομάδα τον παίκτη. Μόλις 50 μπάλες!

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της AS Puma, Ριγκομπέρτο Τσιντσίγια, δεν θα μπορούσε να στερήσει από τον παίκτη της την ευκαιρία για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον.

Κι από τη στιγμή που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο πρόεδρος σκέφτηκε πρακτικά:

«Από την πρώτη στιγμή που μας είπαν ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Φάγιας, είχα την ιδέα να ζητήσω 50 μπάλες από τη Universidad. Τους είπα ότι έχει δεν έχει συμβόλαιο, μπορούν να τον πάρουν. Αντιμετωπίζουμε πολλά οικονομικά προβλήματα και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Με ρώτησαν ποιά είναι η παγίδα, γιατί άφησα τον Ρότζερ να φύγει έτσι. Είναι τιμή μας που ήταν παίκτης μας και πάνω απ` όλα δεν ήθελα να σταθώ εμπόδιο στον δρόμο του και να του στερήσω την προοπτική να παίξει στην πρώτη κατηγορία και να προοδεύσει στην καριέρα του».

Στην Κόστα Ρίκα, υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί για τους συλλόγους της 2ης κατηγορίας, που ουσιαστικά λειτουργούν σε ημι-επαγγελματικό επίπεδο. Πολλές από αυτούς δεν έχουν χορηγούς και συνεπώς δεν μπορούν να προσφέρουν κανονικό μισθό στους παίκτες τους. Το μόνο που τους ζητούν είναι να δίνουν το παρών στις προπονήσεις και τους αγώνες, στο περιθώριο των κανονικών εργασιών που έχουν.

Αυτές οι 50 μπάλες θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους κι αποδεικνύουν ότι, ακόμα και σήμερα, δεν μετρώνται όλα με το χρήμα…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου