Η επιστροφή ενός νικητή


Το ρολόι δείχνει το 84o λεπτό στην αναμέτρηση της New England Revolution με την DC United. Ο Κέβιν Άλστον περνά αλλαγή στη θέση του Ντιμίτρι Ιμπόνγκο και παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται εκτός έδρας, εισπράττει το πιο θερμό χειροκρότημα.

Το RFK Stadium βρίσκεται μερικά μίλια μακριά από την περιοχή που μεγάλωσε και στις κερκίδες του γηπέδου βρίσκεται η οικογένειά του που μένει ακόμα στην περιοχή.

Ο Άλστον καταφέρνει να συμβάλλει στη νίκη της ομάδας του με 2-1 – όταν μπήκε αλλαγή το σκορ ήταν 1-1 – και το πανηγύρισε συγκινημένος με τους συμπαίκτες του, κρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του. Όχι μόνο για την ποδοσφαιρική νίκη. Κυρίως για την προσωπική του νίκη σε μία μάχη που ξεκίνησε πριν τρεις μήνες.

Τον Απρίλιο, ο Αμερικανός διαγνώστηκε με χρόνια μυελογενή λευχαιμία, μία σπάνια, αλλά ευτυχώς θεραπεύσιμη μορφή της ασθένειας.

Ξεκίνησε αμέσως έναν διαφορετικό αγώνα από αυτούς που είχε συνηθίσει να δίνει και τον είχαν φέρει το 2010 ακόμα και στην Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ.

Συμπαραστάτες του στη θεραπεία είχε την οικογένειά του – βιολογική και ποδοσφαιρική – και τους οπαδούς που δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν ότι ο αμυντικός θα βγει νικητής.

Ο Τιερί Ανρί μεταξύ άλλων δήλωσε δημόσια τη στήριξή του, ενώ στις 8 Ιουνίου, στη βραδιά για την ενημέρωση για τη λευχαιμία στο Gillette Stadium, μοιράστηκαν μικρά κουκλάκια (bobbleheads) με τη μορφή του Άλστον.

Στα μέσα Ιουλίου, κατάφερε να επιστρέψει στις προπονήσεις και λίγες ημέρες πριν μπόρεσε να αγωνιστεί.

«Ήταν απίστευτο. Οι γονείς μου ήταν εκεί, ο αδελφός μου ήταν εκεί, ο παππούς μου ήταν εκεί, όλη η οικογένεια και οι φίλοι μου ήταν εκεί. Ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο να καταφέρω να επιστρέψω μπροστά τους.

Μόλις τελείωσε το ματς, όλοι ήρθαν να μου δώσουν συγχαρητήρια. Προσπαθούσα πάρα πολύ να μην κλάψω. Πραγματικά κρατούσα με το ζόρι τα δάκρυα. Όλοι με στήριξαν από την αρχή και το έδειξαν ξανά απόψε», δήλωσε συγκινημένος μετά τη λήξη του ματς, αφήνοντας τα συναισθήματά του να τον κατακλύσουν.

«Ήταν το καλύτερο. Έδωσε σε όλους μας μια μεγάλη ώθηση. Όλοι ξέρουν τί πέρασε. Αποτελεί έμπνευση για όλους μας. Όλοι παίρνουμε δύναμη από την ενέργεια που μας φέρνει κάθε μέρα. Είμαστε όλοι απίστευτα περήφανοι γι` αυτόν και είναι υπέροχο που τον έχουμε πίσω μαζί μας. Ελπίζουμε ότι θα δούμε ακόμα περισσότερα από αυτόν», τόνισε ο συμπαίκτης του, Κρις Τιέρνι.

Ο Άλστον βγήκε νικητής από τη μάχη της ζωής του, δίνοντας το δικό του παράδειγμα σε άτομα που ταλαιπωρούνται από παρόμοιο πρόβλημα. Δείχνοντάς τους ότι με τη σωστή θεραπεία, θέληση και τη βοήθεια των ανθρώπων τους, μπορούν να φύγουν με το κεφάλι ψηλά από ένα γήπεδο όπου δεν διακυβεύονται 3 βαθμοί…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου