Τσάι Κεράλα: Ενας καρπός που μαζεύουν μόνο παρθένες!


Η συλλογή του τσαγιού από τα υψίπεδα της Κεράλα στην Ινδία είναι μια περίπλοκη διαδικασία που μοιάζει με τελετουργικό. Και το σίγουρο είναι ότι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Στην Ινδία λέγεται ότι το καλύτερο τσάι χρειάζεται όχι μόνο τα δύο ψηλότερα φύλλα του φυτού αλλά πρέπει να συλλεγεί από τα χέρια παρθένας κοπέλας η οποία το συλλέγει ευγενικά ψυθυρίζοντας θεραπευτικά λόγια mantra.

Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή τσαγιού σε υψόμετρο 1800 μέτρων στην Κεράλα. Οι γυναίκες ξεκινούν τη δουλειά νωρίς την αυγή και όλη η διαδικασία γίνεται με το χέρι. Συλλέγουν μόνο τα δύο ψηλότερα φύλλα και άνθη του φυτού, για να παράξουν το καλύτερο τσάι. Η χρήση μηχανών καταστράφει τη διαδικασία, καθώς συλλέγει ταυτόχρονα και άχρηστα τμήματα του φυτού ενώ καταστρέφει τα φύλλα. Έτσι το τσάι που συλλέγεται μηχανικά είναι φτηνό αλλά κακής ποιότητας.

Η δουλειά είναι σκληρή και πολύπλοκη. Οι γυναίκες περνούν όλη την ημέρα κάτω από το καυτό ήλιο συλλέγοντας το τσάι με ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα με τους Ινδούς η δουλειά απαιτεί γυναικεία χέρια καθώς οι άντρες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ίδια μονότονη δουλειά ολόκληρη την ημέρα.

Εκτός από τον ήλιο και την κούραση οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πρόβλημα. Τα χωράφια είναι γεμάτα βδέλλες και οι γυναίκες έιναι πάντα εξοπλισμένες με ένα ραβδί για να τις απομακρύνουν.

Οφείλουμε να επισημάνουμε την εκμετάλλευση που υφίστανται οι Ινδές συλλέκτριες τσαγιού. Κάθε γυναίκα μπορεί να μαζέψει περίπου 40 κιλά τσάι την ημέρα για μια αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 100-120 δολλάρια το μήνα!





















ΠΗΓΗ 1
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου