Μπομπ Πέισλι: O άνθρωπος που έφτασε τη Λίβερπουλ ψηλά


Ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από τον πάγκο της Λίβερπουλ, Μπομπ Πέισλι, πριν από 18 χρόνια (14/2/1996) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 χρονών.

Μια ζωή ολόκληρη ήταν «υπηρέτης» της Λίβερπουλ ο Μπομπ Πέισλι, καθώς μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας (1939-1954) δούλεψε και στην αγγλική ομάδα από τα πόστα του φυσικοθεραπευτή, του βοηθού προπονητή και του τεχνικού.

Ειδικά τα 9 χρόνια που κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων» κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της τόσο στo αγγλικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Άγγλος τεχνικός κατέκτησε 20 τίτλους για λογαριασμό της Λίβερπουλ (6 πρωταθλήματα, 6 Charity Shield, 3 Λιγκ Καπ, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο UEFA και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ), ενώ μέχρι και σήμερα είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κατάκτησει 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών (1977, 1978 και 1981) με την ίδια ομάδα.

Μάλιστα μετά από τον θάνατο του (14/2/1996) τιμήθηκε από την ομάδα της Λίβερπουλ με το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να δίνει το όνομα του σε μια θύρα του «Άνφιλντ».
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου