Πως επιδρά η κοκαΐνη στον εγκέφαλο

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός χρήστη κοκαΐνης; Ομάδα ερευνητών, επιχείρησε να απαντήσει και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.

Στις 9 Μαρτίου αναμένεται να προβληθεί από το BBC ένα ντοκιμαντέρ με διηγήσεις από χρήστες κοκαΐνης.

Το ναρκωτικό αυτό πλέον δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους πλούσιους και τους διάσημους. Σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια πολιτών κάνει χρήση κοκαΐνης.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τρεις χρήστες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των υπολογιστών μας δείχνουν πως επιδρά το ναρκωτικό στον εγκέφαλο του.

Κάνοντας χρήση κοκαΐνης οι νευρώνες λειτουργούν με απίστευτη ταχύτητα. Σύμφωνα ερευνητικές ομάδες του University of California στο Berkeley και του UC San Francisco, η χρήση κοκαΐνης μπορεί να αλλάξει τη δομή του εγκεφάλου μέσα σε λίγες ώρες, δημιουργώντας το "πρώτο βήμα".

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι η κοκαΐνη μπορεί να "φτιάξει" την βραδινή τους έξοδο, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να τους καταστρέψει ή και να τους στερήσει τη ζωή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνοντας χρήση έπαθαν καρδιακή προσβολή, είχαν ψυχοσωματικά προβλήματα ή έφτασαν μέχρι την αυτοκτονία.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου