H Ευρωπαϊκή κρίση χρέους σε καρτούν


Με ένα βίντεο-καρτούν διάρκειας 12 λεπτών, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg κάνει μια ιστορική αναδρομή στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την Ε.Ε. σε αυτήν.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ξεκινά από τις καταστροφικές συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και φθάνει μέχρι τη γέννηση του ευρώ το 1999 και τη δεκαετία της «ευημερίας» που ακολούθησε με τον υψηλό δανεισμό στον οποίο ενέδωσαν πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

«Στην καρδιά της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, βρίσκεται το ευρώ –το ενιαίο νόμισμα που συνδέει 17 χώρες. Έτσι, όταν μια χώρα παραπαίει… στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, ολόκληρη η ήπειρος τίθεται σε κίνδυνο. Πώς δημιουργήθηκε ένα τέτοιο προβληματικό σύστημα;» διερωτάται το Bloomberg

Δείτε το βίντεο:
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου