Έφυγε ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Πάκο ντε Λουτσία


Πέθανε στο Μεξικό σε ηλικία 66 ετών, ο φημισμένος Ισπανός κιθαρίστας και βιρτουόζος του φλαμένκο, Πάκο ντε Λουτσία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, της πόλης Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Αλχεθίρας, ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης, ένας αληθινός «επαναστάτης της κιθάρας» όπως τον χαρακτήρισε η El Pais, πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Πάκο ντε Λουτσία γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1947. Χαρακτηρίστηκε ως μετρ της κιθάρας και έφερε «επανάσταση» στην παγκόσμια μουσική σκηνή, καθώς με το επιθετικό παίξιμό του κατάφερε να εκμοντερνίσει το παραδοσιακό ισπανικό φλαμένκο και να το κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.











ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου