Μια βόλτα στο Βαγιέκας


Με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, το ξεχωριστό προφίλ της και την ιδιοσυγκρασία των οπαδών της έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές. Σε ένα video έξι λεπτών, μπορεί κανείς να κατανοήσει τους λόγους…

«Το Βαγιέκας αποτελεί την επιτομή της εργατικής τάξης, απλά ρίξτε μια ματιά τριγύρω». «Ιστορικά, το Βαγιέκας είναι συνδεδεμένο με κοινωνικούς αγώνες και έχει υποφέρει κατά τη διάρκεια των χρόνων». Απόψεις από ανθρώπους που ζουν τους φρανχιρόχος στην καθημερινότητά τους.

Περνώντας την γέφυρα του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, μπαίνεις σε έναν ξεχωριστό κόσμο. Και οι οπαδοί της Ράγιο γνωρίζουν τι εκπροσωπεί το Βαγιέκας. Οι κοινωνικές αξίες του ποδοσφαιρικού συλλόγου αποτελούν την ταυτότητά της. Αποτελούν τον φτωχό συγγενή του μαδριλένικου ποδοσφαίρου. Και είναι περήφανοι για αυτό! Περήφανοι που λειτουργούν έξω από το σύστημα.

Οι Μπουκανέρος πάντα έχουν τον δικό τους τρόπο να συνδυάζουν την οπαδική κουλτούρα τους με τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και με πάντα πρωτότυπο τρόπο να περνούν τα μηνύματά τους.

Δείτε στο ντοκιμαντεράκι των Sausages and Caviar, δύο αδερφών που γυρίζουν τον κόσμο για να γνωρίσουν ομάδες με ξεχωριστό χαρακτήρα αλλά όχι και τόσο μεγάλη φήμη, τι εστί Βαγιέκας!






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου