Η αιώνια καταιγίδα της λίμνης Μαρακαΐμπο!


Πρόκειται για ένα φαινόμενο που «πλήττει» τη λίμνη Μαρακαΐμπο στη Βενεζουέλα εδώ και αιώνες, με τη χώρα να βιώνει σε εκείνο μόνο το σημείο τις πιο έντονες αστραπές με το μεγαλύτερο φυσικό «ήχος και φως» του κόσμου.

Εδώ και χρόνια καταιγίδες άνω των 40.000 bolt μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα χτυπώντας στο ίδιο σημείο ακριβώς και αυτό επαναλαμβάνεται 160 φορές το χρόνο, ενώ μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.


Οι άνθρωποι της βορειοδυτικής Βενεζουέλας αποκαλούν το φαινόμενο «rib a-ba» αλλά και «Relámpago del Catatumbo», δηλαδή η «αιώνια καταιγίδα». Κάθε χρόνο παράγονται πάνω από 1,2 εκατομμύρια κεραυνοί (ο υψηλότερος αριθμός στον κόσμο) και το φαινόμενο είναι ορατό από περίπου 250 μίλια μακριά. Για αιώνες ο «Φάρος του Μαρακαΐμπο» κατηύθυνε ναυτικούς και ψαράδες το βράδυ. Πλέον αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Οι ιδιαίτερες αυτές αστραπές φωτίζουν το νυχτερινό ουρανό με ένα συνδυασμό λαμπερών χρωμάτων που αλλάζουν ανάλογα με τα διαφορετικά είδη ατόμων στον αέρα. Σε ξηρό αέρα η αστραπή φαίνεται άσπρη αλλά όταν ο αέρας περιέχει υγρασία τα άτομα υδρογόνου δημιουργούν μια ισχυρή κόκκινη γραμμή κάνοντας την αστραπή να φαίνεται μοβ.Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου