Ελληνικοί στίχοι στο μετρό του Λονδίνου


Στίχοι από ελληνικά ποιήματα της Σαπφούς, του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Νίκου Γκάτσου θα κοσμούν τα βαγόνια του μετρό του Λονδίνου από τις 24 Φεβρουαρίου και για 6 εβδομάδες.

Οι συρμοί θα «στολιστούν» με τους ελληνικούς στίχους και εκατομμύρια επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους διαβάσουν στα αγγλικά. Η κίνηση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ελληνικής πρεσβείας - οργάνωσης Poems on the Underground.

Έτσι, οι στίχοι από ποιήματα της Σαπφούς, του Καβάφη και του Γκάτσου, αλλά και ξένοι ποιητές που με τα ποιήματά τους υμνούν την Ελλάδα, μεταξύ τους και ο λόρδος Βύρων, θα δώσουν την ευκαιρία στους επιβάτες του βρετανικού μετρό να ταξιδέψουν νοερά στη χώρα μας.

Οι αφίσες με ποιήματα παρουσιάστηκαν χθες σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στο Keats House στο Χάμστετ του Λονδίνου. Κεντρικός καλεσμένος και τιμώμενος ποιητής ήταν ο Theo Dorgan, ενώ η συμμετοχή του κοινού ήταν θεαματική. Είναι ενδεικτικό, ότι παρά το γεγονός ότι η είσοδος δεν ήταν ελεύθερη, όλα τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου