Τα δάνεια πληρώνονται απ’ τους μισθούς μας

«Η Ελλάδα χρωστάει διότι παίρνει δάνεια». Ο Ν. Μπογιόπουλος φωτίζει το θέμα με στοιχεία και αριθμούς.

«Άλλοι τα τρώνε, άλλοι τα πληρώνουν…». «Λένε ότι η Ελλάδα παίρνει δάνεια διότι έχει χρέη. Όμως ισχύει το αντίστροφο. Η Ελλάδα έχει χρέη, επειδή ακριβώς παίρνει δάνεια, τα οποία άλλοι τα ξεκοκαλίζουν και άλλοι τα πληρώνουν», είπε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή Στον Ενικό και μίλησε με αριθμούς:

«Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ. Το 2014, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το χρέος πάει στο 175% του ΑΕΠ».

Ανάμεσα σε άλλα, ο Μπογιόπουλος τονίζει πως «Τα συνολικά δάνεια που έχουν εκταμιευτεί είναι 215 δισ. Την ίδια περίοδο οι τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. Η πολιτική των δανείων όχι μόνο δεν μειώνει το χρέος αλλά το αυξάνει, το διογκώνει, το πολλαπλασιάζει».

«Τα δάνεια που αυξάνουν το χρέος, πάνε στους τραπεζίτες. Όχι σε μισθούς και συντάξεις».

Δείτε το βίντεο:





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου