Χάρι Χουντίνι, ο μάγος της απόδρασης

Ο Μάγος της Απόδρασης. Ο Νικητής του Θανάτου. Ο Μέγας Καλλιτέχνης της Ζωής. Μαιτρ της Διαφυγής. Ο Άνθρωπος που αψήφησε όλους τους Γνωστούς Φυσικούς Νόμους. Ο άνθρωπος που ήταν αδύνατον να ζήσει με αλυσίδες, σε κλουβιά, σε έναν κόσμο που ο άνθρωπος ζει σε κλουβιά αλυσοδεμένος, αυτό από μόνο του, φαντάζει εξωπραγματικό και απίθανο! Ας σκεφτούμε γιατί ΕΣΥ δεν είσαι Ελεύθερος; Ακόμη; Γιατί δεν έχεις ακόμη επιλέξει την Διαφυγή, την Απόδραση; Τι σε εμποδίζει;

Κάποτε πέρασε από αυτό το Συμπαντικό Κόσμο ένας κάποιος, που τον έλεγαν Χουντίνι και ήταν Μάγος. Δεν ήταν καθόλου γνωστός στον κόσμο όταν ξεκίνησε και ο ίδιος ούτε που φανταζόταν ότι κάποτε το όνομα του θα γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας με τους ξεχωριστούς ανθρώπους. Του αρκούσε να κάνει τα παιδιά χαρούμενα, αλλά και τους μεγάλους που έχουν μέσα τους ακόμα διατηρήσει την παιδικότητα, την Αγνότητα και την Αγάπη τους στα παράξενα, σε όλους αυτούς που ονειρεύονται και ζουν σύμφωνα με το όνειρο τους.

Στην Αρχή όλα ήταν ωραία και εύκολα. Αργότερα όμως κάτι έλειπε. Ό μάγος που ακόμη δεν ήταν Μάγος είχε βαρεθεί κάθε βράδυ τα ίδια και τα ίδια. Ο αρχικός του ενθουσιασμός είχε φύγει και φυσικά αυτό φαινόταν και στο κοινό του. Συζητούσε με τον εαυτό του ακόμη και την περίπτωση να τα παρατήσει και να αφοσιωθεί σε μια δουλειά συμβατική όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Φτάνει κάποια στιγμή στην ζωή του πολεμιστή που θέλει να τα παρατήσει νομίζοντας πως είναι άσκοπα αυτά που κάνει. Αλλά αυτήν ακριβώς την στιγμή ο πολεμιστής της Γνώσης δεν μπορεί να ξεφύγει πλέον, είναι ήδη δέσμιος της Δύναμης που ψάχνει.Όταν κυνηγάς την Δύναμη σε κυνηγάει και αυτή. Όταν κοιτάς την Άβυσσο σε κοιτάει και αυτή και όταν ζητάς την Αθανασία σε αναζητάει και Αυτή. Αν έχεις μπει στο μονοπάτι του πολεμιστή δεν υπάρχει γυρισμός.

Όταν ξαφνικά ο Χουντίνι και μέσα από την πειθαρχεία και την απόκτηση της Δύναμης κάτι άλλαξε.. Άλλαξε η Θέληση του, ξεκαθάρισε ο Σκοπός του. Γιατί όταν έχεις ένα Άκαμπτο Σκοπό, και κινείσαι προς αυτόν με όλο σου το “Είναι δημιουργείς μια νέα πραγματικότητα. Αυτό είναι που βλέπουν οι άλλοι, οι συνηθισμένοι, το πλήθος, αυτοί που κινούνται και ζουν χωρίς να ξέρουν ούτε γιατί, ούτε πως, με θαυμασμό και το ονομάζουν Μαγεία.

Θρυλικός Μάγος της Ζωής, της παραπλάνησης και της μεταμόρφωσης ο Χουντίνι. Αινιγματική προσωπικότητα για τον κόσμο της Λογικής, Άριστος Γνώστης απίθανων Μαγικών, η απόδραση μέσα από μπαούλο ήταν το καλύτερο του, ένας άσος στα κόλπα με τραπουλόχαρτα, γυμνάστηκε σκληρά και παράλληλα καλλιέργησε το ταλέντο του στις αποδράσεις, που τον έκανε διάσημο στα πέρατα του κόσμου, όλων των εποχών.

Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1874, ο Χουντίνι -κατά κόσμον Εριχ Βάις- ήταν γιός ενός αποτυχημένου ραβίνου, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική σε ηλικία τεσσάρων ετών και από τα 10 έδωσε τις πρώτες παραστάσεις ως “Εριχ ο Μεγάλος”. Τρία χρόνια αργότερα, διάβασε τη βιογραφία του διάσημου Γάλλου Μάγου Ζαν Ρομπέρ Χουντίν, από τον οποίο πήρε το καλλιτεχνικό όνομά του, και άλλαξε την ζωή του. Ήδη ήταν γνωστός ως ο «Βασιλιάς της Τράπουλας». Το 1893 γνωρίστηκε με την τραγουδίστρια και χορεύτρια Μπέατρις «Μπες» Ράνερ, με την οποία παντρεύτηκε δύο εβδομάδες αργότερα. Ως το τέλος της καριέρας του, η Μπες αποτελούσε τη βοηθό του επί σκηνής. Μαζί περιόδευσαν για περισσότερα από 30 χρόνια σ’ όλη την Αμερική και την Ευρώπη. Το 1916 έκανε και το κινηματογραφικό ντεμπούτο του και υπήρξε πρωταγωνιστής έξι ταινιών. Δύο τις σκηνοθέτησε ο ίδιος «The Soul of Bronze» και «The Haldane of the Secret». Η λεωφόρος του Χόλυγουντ φέρει και το δικό του αστέρι.

Όταν ήταν παιδί, πουλούσε εφημερίδες, γυάλιζε παπούτσια, κι έκανε θελήματα για να απαλύνει την μόνιμη οικονομική δυσχέρεια της οικογένειας του. Εκείνο όμως που τον προκαλούσε και τον έλκυε ήταν η φανατική του προσήλωση σε οποιασδήποτε μορφής θεαματική ανυπακοή. Σα να έβλεπε τον πατέρα του ως ένα αρνητικό ιδανικό και το να γίνει το εντελώς αντίθετο εκείνου και μάλιστα με τον πλέον μεγαλειώδη τρόπο, ως την μοναδική διέξοδο διαφυγής του, από τον κόσμο της μιζέριας που ο πολιτισμένος κόσμος τον εγκλώβιζε.

Είχε μόνο δύο επιλογές, όπως όλοι μας, ή να “μιμηθεί, να αντιγράψει, να μοιάσει και τέλος να απορροφηθεί στο σύστημα-πολιτεία” ή να γίνει κάποιος που θα αψηφούσε τους νόμους της φύσης-πολιτείας και θα ανέτρεπε τον νόμο της βαρύτητας. Επέλεξε να γίνει αυτός που μπορούσε να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε και να δραπετεύσει απ αυτό. Ο μεγαλύτερος μάγος και καλλιτέχνης των αποδράσεων όλων των εποχών, που εμφανίστηκε ποτέ “επί προσώπου γης” ήθελε ο κόσμος να βλέπεις και να εμπιστεύεται τα μάτια του και στην συνέχεια ήθελε να τους αποδείξει πως, το να βλέπεις κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να το πιστεύεις ως αληθινό, γιατί δεν είναι.

Το 1909 ζητήθηκε από τον Χουντίνι σε μια συνέντευξη να αναφέρει το αγαπημένο του απόφθεγμα και εκείνος απάντησε “Κάνε τους άλλους, αλλιώς θα σε κάνουν εκείνοι”. Αυτή η απάντηση έχει, όπως συχνά είχε και ο ίδιος ο Χουντίνι μια ανεπιτήδευτη ποιητικότητα. Το να “κάνεις τους άλλους”, είναι από μόνο του μια μαγική πράξη, είναι αυτό που κάνουν οι ηθοποιοί στις παραστάσεις τους. “Παίξε” τους άλλους αλλιώς θα σε “παίξουν” εκείνοι, δηλαδή θα σου δώσουν οι άλλοι μια ψεύτικη ταυτότητα, ένα ρόλο, ένα στερεότυπο, πριν προλάβουν να το κάνουν αυτοί, κάνε το ΕΣΥ. Αυτό είναι από τις πιο δυνατές και αποτελεσματικές ασκήσεις των πολεμιστών στο μονοπάτι για την ελευθερία.

Υποσχόταν 100 δολάρια στον θεατή που θα παρουσίαζε ένα ζευγάρι χειροπέδες ικανό να του «αντισταθεί». Ποτέ δεν χρειάστηκε να πληρώσει, γιατί ποτέ τίποτα δεν του αντιστάθηκε. Έβαζε αστυνομικούς να τον κλείνουν στα πιο σκοτεινά μπουντρούμια, σε κανένα από αυτά δεν έμεινε για πολύ. Αναμετρήθηκε αμέτρητες φορές με τον θάνατο και βγήκε νικητής. Θάφτηκε ζωντανός, βούτηξε σε ποτάμια αλυσοδεμένος, εγκλωβίστηκε σε χρηματοκιβώτια δεμένος χειροπόδαρα.. Έκανε ότι μπορεί να φανταστεί ένας λογικός νους και πάντα κέρδιζε.

Η μάζα των ανθρώπων, μέσα στην δεισιδαιμονία και την ηλιθιότητα που ζει άρχισε να προσδίδει υπερφυσική διάσταση στις ικανότητές του. Ο μύθος λέει ότι πέθανε σε μια απόπειρα διαφυγής από δεξαμενή γεμάτη νερό, όμως η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ήθελε να πεθάνει για να επιστρέψει. Ήθελε να αποδράσει από τον θάνατο. Κατά κάποιο τρόπο και αυτό το κατάφερε. Ξέφυγε από τον θάνατο.. Έγινε Αθάνατος.

Στις 22 Οκτωβρίου του ’26, στο Μόντρεαλ, νεαροί φοιτητές τον προκάλεσαν να κάνει επίδειξη της τρομερής αντοχής του στις γροθιές. Ήταν ένα κόλπο συνηθισμένο, όμως το χτύπημα τον βρήκε απροετοίμαστο και του διέλυσε τα σπλάχνα. Πριν προλάβει να μπει σε πνευματική κατάσταση εγρήγοσης, τον χτύπησε ένας αθλητής της πυγμαχίας με μεγάλη δύναμη και τον διέλυσε. Αν είχε προλάβει να προετοιμαστεί δεν θα πάθαινε τίποτε. Έφυγε αλλόκοτα και ανορθόδοξα όπως αλλόκοτα και ανορθόδοξα για την ακατανόητη λογική αυτού του Σύμπαντος είχε ζήσει. Αλλά είπαμε είχε βάλει στόχο να ξεφύγει από τον θάνατο. Είχε πει“Αν υπάρχει τρόπος να ξεφύγει κάποιος από τον Θάνατο, ο Χουντίνι θα επιστρέψει” Αυτό είναι Άκαμπτος Σκοπός που τόσο συχνά μιλάω γι αυτόν. Να ξέρεις τι θέλεις, να ξέρεις ποιός είναι ο Σκοπός σου με τέτοια Δύναμη που να μην μπορεί να σου αντισταθεί ούτε ο Θάνατος. Είναι η Θ Ε Λ Η Σ Η ο Άκαμπτος Σκοπός, η Π Ρ Ο Θ Ε Σ Η.

Ο Χουντι λάτρευε την μητέρα του και μετά τον θάνατό της άρχισε να προκαλεί μέντιουμ και ψευτοεπιστήμονες σε όλον τον κόσμο να έρθουν, αν μπορούν, σε επαφή με το πνεύμα της. Ο Χουντίνι ήταν μέλος του συμβουλίου του επιστημονικού περιοδικού «Scientific American το οποίο έδινε πριμ 10.000 δολαρίων σε όποιον μπορούσε να ανακαλύψει τα τελευταία λόγια της πεθαμένης μητέρας του Χουντίνι τα οποία μόνο ο ίδιος γνώριζε. Πολλά από τα μέντιουμ που ο μάγος επισκέφθηκε είχαν ήδη εξαπατήσει επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.

Απώτερος στόχος του ήταν να αποδείξει την απάτη τους. Σε πολλές περιπτώσεις ο Χουντίνι επισκέφθηκε τα μέντιουμ μεταμφιεσμένος και συνοδεία αστυνομικών ή δημοσιογράφων. Ξεσκέπασε πολλούς απατεώνες, ενίοτε μπροστά σε κινηματογραφικές κάμερες. Το διασημότερο μέντιουμ που έπεσε «θύμα» του Χουντίνι ήταν η Μίνα Κράντον από τη Βοστώνη, η δράση της οποίας αποτέλεσε και το θέμα του βιβλίου του, «Α magician among spirits» «Ένας μάγος ανάμεσα σε πνεύματα».

Η δράση του Χουντίνι ως Μάγου αλλά και ως κυνηγού κεφαλών των ψευτοπνευματιστών τσαρλατάνων στοίχισε τη φιλία του με τον συγγραφέα Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, δημιουργό του ιδιωτικού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς. Ένθερμος υποστηρικτής του “πνευματισμού” –spiritualism- ο Κόναν Ντόιλ αρνούνταν να πιστέψει την απάτη που ο Χουντίνι ξεσκέπαζε. Μάλιστα ο διάσημος συγγραφέας υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Χουντίνι είχε δυνατότητες πνευματισμού, μέσω των οποίων εμπόδιζε το έργο των πνευματιστών που επισκεπτόταν για να επικοινωνήσει με τη μητέρα του. Αυτή η θεωρία του Κόναν Ντόιλ αναφέρεται στο βιβλίο του «The edge of the unknown» «Η κόψη του αγνώστου» που εκδόθηκε το 1931 ενώ ο Χουντίνι είχε ήδη φύγει.

 

Ο Μάγος Χουντίνι
  • Γνωστός ως ο «Βασιλιάς της Τράπουλας» και ο «Βασιλιάς των Αλυσίδων»!
  • Ένας Θρύλος, ως ο άνθρωπος που δραπετεύει από ζουρλομανδύες, σχοινιά, χειροπέδες, αλυσίδες, ακόμα και από κελιά φυλακών.
  • Το 1913 πραγματοποίησε ίσως το πιο γνωστό του νούμερο. Κατάφερε να απελευθερωθεί από έναν γυάλινο θάλαμο, γεμάτο με νερό, μέσα στον οποίο ήταν κρεμασμένος ανάποδα.
  • Πέντε χρόνια αργότερα εξαφάνισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Νεοϋορκέζων έναν τεράστιο ελέφαντα 10 τόνων!
  • Έκανε πάντα μπάνιο σε παγωμένο νερό.
  • Έτρωγε πάντα ελάχιστα και πολύ προσεκτικά.
  • Κοιμόταν πολύ λίγο και ποτέ σε κρεβάτι μαλακό.
  • Πιλοτάρισε το πρώτο αεροπλάνο στην Αυστραλία.
  • Ήταν απόλυτα πιστός σύντροφος στην σύζυγο του.
  • Άψογα γυμνασμένος.
  • Απόλυτα πειθαρχημένος.
  • Είχε έναν Αδυσώπητα Άκαμπτο Σκοπό.
  • Δεν ένοιωθε φόβο και είχε μεγάλη διαύγεια Πνεύματος.
Υπάρχει Μαγεία σε αυτό το Σύμπαν και δεν είναι τίποτε υπερφυσικό ή αλλόκοτο, μαγεία είναι η ΕΝΕΡΓΕΙΑ και θα την δεις μόνο αν καταφέρεις αντί να κοιτάς, να “ΒΛΕΠΕΙΣ”, θα την αισθανθείς μόνο αν είσαι πρόθυμος να την ζήσεις, να την ακολουθήσεις. Θα την δεις μόνο αν καταφέρεις να είσαι πειθαρχημένος σαν ένας πολεμιστής. Αυτό είναι που πολλοί άνθρωποι σου έχουν δείξει και πως γίνεται και πως το κάνουν. Αλλά δεν θέλεις να το πιστέψεις γιατί έχεις μάθει να πιστεύεις και όχι να δρας, έχεις μάθει να σκύβεις και όχι να ατενίζεις.

Μπορείς να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό;
Μπορείς να τρως ελάχιστα, να κοιμάσαι ακόμη πιο ελάχιστα 
και να είσαι συνεπής στα λόγια και στις σκέψεις σου;
Να είσαι πιστός στην – στον σύντροφο σου;
Να έχεις έναν Άκαμπτο Σκοπό; δηλ. ΘΕΛΗΣΗ;
Μπορείς να βλέπεις και να ελέγχεις τα Ενεργειακά πεδία;
Αυτό λέγεται ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και μάλιστα λέγεται “πειθαρχώ την ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ”.
Όχι δεν μπορείς το ξέρω, είσαι υποχείριο του πολιτισμού σου. Γι αυτό δεν είσαι πολεμιστής και δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να είσαι Ελεύθερος.

Εκτός κι ΑΝ …! ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ !

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου