Στο φως η πρώτη ταινία του Alfred Hitchcock

Η παλαιότερη γνωστή ταινία στην οποία συμμετείχε σε πολλαπλούς ρόλους ο Alfred Hitchcock βρέθηκε και δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο την Πέμπτη (15/11), αφού παρέμεινε για δεκαετίες κάτω από τα μάτια των υπαλλήλων του Κινηματογραφικού Αρχείου της Νέας Ζηλανδίας.

Η ταινία του 1924 με τίτλο "H Λευκή Σκιά"(The White Shadow) και διηγείται τη ζωή διδύμων κοριτσιών που η μια είναι ένας άγγελος και η άλλη ένα τέρας. Το διπλό ρόλο ενσαρκώνει η Betty Compson, σκηνοθέτης της βουβής ταινίας ήταν ο Graham Cutts και βοηθός του ο Hitchcock.

Ο Hitchcock, που έγινε διάσημος με τις ταινίες του "Ο Άνθρωπος που Ήξερε Πολλά" και "Τα 39 Σκαλοπάτια", είχε αναλάβει επίσης το σενάριο και την φωτογραφία της ταινίας. Στο αρχείο βρέθηκαν τρεις φθαρμένες κόπιες και εστάλησαν στο Αμερικανικό Ίδρυμα Συντήρησης Ταινιών.

Η ταινία "Η Λευκή Σκιά" πιστεύεται ότι είναι η πρώτη κοινή δουλειά του ιδιόρρυθμου βρετανού σκηνοθέτη, που τότε ήταν 24 ετών, με την μετέπειτα σύζυγό του Alma Reville.

Ένα κομμάτι της κοινής τους ζωής αποτελεί το θέμα της ταινίας "Χίτσκοκ" που θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου με πρωταγωνιστές τον Anthony Hopkins, την Helen Mirren και την Scarlett Johansson.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου