Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια


Μεγάλωσε 180 παιδιά ενώ οι 23 γυναίκες που είχε πέθαναν πολύ πριν από τον ίδιο. Διαβάστε την σύντομη ιστορία του ανθρώπου που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο πάνω στη γη.

Ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρο χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πήγε σχολείο. Τότε ήταν υπεραρκετό. Μέτα ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς όπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά

Σύμφωνα με τους New York Times, μετά από αυτή την εμπειρία ο Li πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξίδεψε μέχρι το σπίτι του Li να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε:
«Κράτα ήρεμη την καρδιά, κάτσε σαν  χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος»

Οι άνθρωποι τότε απορούσαν που ο Li δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολύ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν από την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Li ήταν φίλος του παππού τους που δεν ζούσε πια.. Το 1930, ο Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University, βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Li είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Li χρόνια πολλά στα 150α γενέθλια του, αλλά και όταν έκλεισε τα 200.

Λέτε ο Li να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness, ο άνθρωπος που έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια είναι ένας Γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες).

Γιατί οι Κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Li; Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια; Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά όπως και να' χει, είναι μια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου