Τέλος στα αρωματικά τσιγάρα


Με την βούλα της Ε.Ε. η παύση πώλησης προϊόντων καπνού με αρωματικά στοιχεία ή γεύσεις. Από το 2015 - 2016 η εφαρμογή του μέτρου. Διαβάστε για ποιο λόγο

"Τα προϊόντα καπνού πρέπει να μυρίζουν σαν προϊόντα καπνού", τόνισε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Υγεία Τόνιο Μπορζ, παρουσιάζοντας την αναθεωρημένη κοινοτική οδηγία για προϊόντα καπνού, η οποία περιλαμβάνει νέους, αυστηρότερους κανόνες για τον τρόπο κατασκευής, παρουσίασης και πώλησης.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύει την χρήση των τσιγάρων, του καπνού για στριφτά τσιγάρα και των μην καπνιζόμενων προϊόντων καπνού που έχουν χαρακτηριστικά αρώματα ή γεύσεις και καθιστά υποχρεωτική την χρήση μεγάλων εικονογραφικών προειδοποιήσεων για την υγεία στα τσιγάρα και στον καπνό για στριφτά τσιγάρα.

Ρυθμίζονται ακόμη, οι διασυνοριακές πωλήσεις προϊόντων καπνού, μέσω του διαδικτύου και προβλέπονται τεχνικά χαρακτηριστικά για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
Επιπλέον, προτείνεται να επιτραπεί η διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν νικοτίνη μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία, ενώ τα προϊόντα αυτού του είδους που περιέχουν νικοτίνη σε ποσότητα μεγαλύτερη του εν λόγω ορίου επιτρέπεται να διατίθενται στην αγορά μόνο αν εγκριθούν ως φάρμακα.
Ο καπνός μάσησης και ο καπνός που λαμβάνεται από την μύτη θα υπόκεινται σε ειδικές ρυθμίσεις όσον αφορά την επισήμανση και τα συστατικά.


Η ισχύουσα απαγόρευση θα διατηρηθεί.
Η πρόταση θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο των Υπουργών, ενώ στόχος είναι α υιοθετηθεί το 2014 και να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το 2015 - 2016.
Η αναθεώρηση της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού βρίσκει αντίθετη την Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας, η οποία καλεί όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές και την ελληνική κυβέρνηση να υπενθυμίσουν στην Επιτροπή τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να μην επιτρέψουν την υιοθέτηση των ακραίων και δογματικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θέτουν σε κίνδυνο τους 2.000 εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου