Η αθέατη πλευρά του Κρόνου


Μία από τις πιο θεαματικές φωτογραφίες του Κρόνου και των δακτυλίων του, από περίοπτη θέση, έλαβε το διαστημόπλοιο «Cassini», και πιο συγκεκριμένα στην αθέατη πλευρά του πλανήτη τη στιγμή που αυτός φωτιζόταν έντονα από τον Ήλιο από την άλλη του πλευρά. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο μια εντυπωσιακή εικόνα του γίγαντα αερίων αλλά και μία σημαντική ευκαιρία για τους αστροφυσικούς να δουν λεπτομέρειες τόσο για τους δακτυλίους του πλανήτη όσο και για την ατμόσφαιρά του.

Το διαστημόπλοιο της NASA βρίσκεται κοντά στον Κρόνο εδώ και οκτώ χρόνια. Η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτελεί ένα μωσαϊκό 60 εικόνων που ελήφθησαν από τα όργανα του διαστημοπλοίου σε διάφορα φάσματα. Πίσω από τον Κρόνο βρίσκεται η Γη αλλά δεν είναι ορατή εξαιτίας της σκιάς του πλανήτη. «Απ’ όλες τις εντυπωσιακές εικόνες του Κρόνου που έχουμε λάβει, οι πιο εντυπωσιακές είναι όσες τραβήχτηκαν κάτω από τη σκιά του πλανήτη», ανέφεραν οι ειδικοί της NASA.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου