Ταξίδι στην καρδιά του Αμαζονίου,καταφύγιο άγριας ζωής


Ένα μέρος στο οποίο δεν έχει φτάσει ακόμη ο «καταστροφικός πολιτισμός» και η φύση παραμένει ανέγγιχτη, ενώ τα είδη ζώων που κρύβει μέσα της είναι σπάνια και εντυπωσιακά. 

Το Γιασούνι στη Ζούγκλα του Αμαζονίου έχει κηρυχθεί εθνικό πάρκο και φιλοξενεί απειλούμενα είδη, αλλά και τη φυλή των Γουαράνι που ζει και τρέφεται από τα αγαθά του τροπικού δάσους.


Ωστόσο η ηρεμία και η ζωή του δάσους απειλείται σημαντικά από τις εταιρίες πετρελαίου που ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα «μαύρου χρυσού» που πιθανόν να κρύβονται εκεί.
O φωτογράφος του National Geograhic Σκοτ Γουάλας και η ομάδα του ταξίδεψαν μέχρι τη μακρινή ζούγκλα του Αμαζονίου προκειμένου να απαθανατίσουν τα πλάσματα που ζουν εκεί και μία από τις τελευταίες φυλές ιθαγενών που κρύβεται στο δάσος














Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου