Θέλουν να βάλουν διόδια στο ίντερνετ!

Διόδια στο ίντερνετ σχεδιάζουν να βάλουν οι εταιρείες για την κίνηση των δεδομένων που διέρχεται από τη χώρα τους σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στη Διεθνή Διάσκεψη WCIT 2012 στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στο WCITleaks.org, η πρόταση για τα διόδια του διαδικτύου έγινε από τον ΕΤΝΟ, την Ένωση Ευρωπαίων Παρόχων Υπηρεσιών Επικοινωνιών που έχει 50 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στα μέλη της ΕΤΝΟ ανήκουν μεταξύ άλλων η Deutsche Telecom, η Telefonica, η France Telecom και η Telecom Italia.

Η ΕΤΝΟ θέλει να θεσπιστούν νέοι κανόνες στο ίντερνετ καθώς οι προηγούμενοι που είχαν θεσπιστεί το 1988 θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι. Οι πάροχοι θέλουν να αποζημιώνονται για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και την αυξανόμενη κίνηση που περνάει μέσα από τις υποδομές τους. Σήμερα το ίντερνετ διαθέτει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν τις υποδομές των δικτύων.

Οι εταιρείες επικοινωνιών θέλουν να κερδίζουν από τις υποδομές που έχουν δημιουργήσει και υποστηρίζουν την αλυσίδα του ίντερνετ. Η ΕΝΤΟ προτείνει να υιοθετηθεί ένα νέο οικοσύστημα διασύνδεσης IP που θα ακολουθεί διαφορετική αρχή από αυτή που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα ο χρήστης που θα θέλει να βλέπει ένα βίντεο από το YouTube σε υψηλή ποιότητα, θα πρέπει να πληρώνει αδρά, αλλιώς θα το βλέπει σε χαμηλή ποιότητα.

Έτσι οι εταιρείες θα μπορούν να κερδίζουν και να αξιοποιούν το δίκτυό τους κάνοντας επενδύσεις όπου χρειάζεται.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου