4 Έλληνες φιλόσοφοι στην πρώτη εικοσάδαΟ Αριστοτέλης, ο Αρχιμήδης, ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας φιγουράρουν στη λίστα με τα 20 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της ανθρωπότητας, με τον Ιησού Χριστό 2012 χρόνια μετά τη γέννησή του να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ακαδημαϊκοί του αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονταν από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια "Wikipedia" και δημιούργησαν τη λίστα, την οποία περιγράφουν ως έναν "κοινωνικο-πολιτιστικό καθρέφτη".
Στη λίστα φιγουράρουν, μεταξύ άλλων, ο Κομφούκιος, ο Ισαάκ Νεύτων, ο Γκάντι, ο Αϊνστάιν, ο Λεονάρντο ντα Βίτσι, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Καρλ Μαρξ, ενώ η μόνη προσωπικότητα εν ζωή είναι ο Νέλσον Μαντέλα.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου